Cargill işçilerine CHP'li Mahmut Tanal'dan çadırlı destek

CHP’li Mahmut Tanal, işe iade nöbetinde olan Cargill işçilerine destek için çadır kurup işçilerle birlikte nöbete başladı. Tanal, haklarını talep eden emekçilerle birlikte sabahlayacak.

Cargill işçilerine CHP'li Mahmut Tanal'dan çadırlı destek

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’la birlikte ABD’li gıda tekeli Cargill firması tarafından haksız bir şekilde işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Ataşehir’deki Cargill Genel Müdürlüğü önündeki eylem alanında emekçilerle bir araya gelen Tanal, burada çadır kurup sabaha kadar işe iade nöbetine katılma kararı aldı.

CHP’li Tanal, Cargill işçileriyle dayanışma içerisinde olacaklarını ve çözüm konusunda çaba sarfedeceklerini söyledi. İşlerinden edilen emekçilerin işe iade davasını kazandığını ancak Cargill firmasının üst mahkemeye itiraz ettiğini hatırlatan Tanal, dosyanın aradan uzun bir süre geçmesine rağmen sonuçlanmadığını belirterek, kimsenin işçileri mağdur etme hakkının bulunmadığını kaydetti.

AKP’LİLER CARGİLL’E PEŞKEŞİ “İSTİHDAM SAĞLAYACAK” DİYE SAVUNUYORDU, TAM TERSİ OLDU

ABD’li firmanın işçileri haksız bir şekilde işten çıkardığını ve yanlış bir politika izlediğini kaydeden Tanal, geçmişte TBMM’de AKP milletvekillerinin oylarıyla Cargill firmasına ayrıcalık tanıyan birtakım yasal düzenlemeler yapıldığını, bu duruma tepki gösterip itiraz ettiklerinde AKP’lilerin kendilerine “Cargill istihdam sağlayacak” cevabını verdiğini aktararak, “İşte tablo ortada. Personel istihdam etmediler, tam tersine işçilerin işine son verdiler. Emekçilerimiz mağdur durumda. Lütfen Sayın Cumhurbaşkanı ve bakanlar, Cargill’de haksız bir şekilde işten çıkarılan işçilerimizin seslerini duysunlar. Cargill firmasından ‘Hani istihdam sağlayacaktınız, bu işçileri neden işten çıkardınız’ denilerek hesap sorulmalıdır. Bu insanlar kimseden bedavadan iş istemiyor. Emeklerinin karşılığını, işlerini istiyorlar” dedi.