Cargill işçileri mücadele etti, kazandı!

Yaklaşık 1 buçuk senedir direnişte olan Cargill işçileri, ABD'li gıda tekeline açtığı karşı açtığı davayı kazandı.

Cargill işçileri mücadele etti, kazandı!

Bursa Orhangazi’de kurulu bulunan ABD’li gıda tekeli Cargill’in fabrikasında Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin işe iade davasında bugün karar duruşması görüldü.

Mahkeme, 449 gündür direnişte olan Cargill işçileri hakkında, sendikal sebeplerle işten çıkarıldıklarına hükmederek, işvereni tazminata mahkum etti.

Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, işçilerle birlikte Bursa Adliyesi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cargill mücadelesi artık yeni bir safhaya evriliyor. Cargill işvereninin 20 günlük bir süresi var. Bu 20 günde Cargill yönetiminin bu hatadan vazgeçmesini ve arkadaşlarımızın o fabrikaya işbaşı yaptırılmalarını talep ediyoruz. Cargill yönetimi, kararı temyize götürmek gibi, ya da ‘biz yalnızca paraları ödeyeceğiz’ gibi bir tutum içerisine girerse herkes bilsin ki biz o İstanbul’a geleceğiz ve Cargill genel merkezinin önünde yatacağız. Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum; bize gelip de ‘burada yapamazsınız, edemezsiniz’ demeyin. Gidecekseniz Cargill işverenine gidin, bu sorunu çözsünler.”

Anayasal haklarını kullandıklarını ve bu haklarından asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Karlıkaya “Biz işçi sınıfına bir yol çiziyoruz. Bu yoldan vazgeçemeyeceğimizi de dünya aleme ilan ediyoruz.” dedi.