Cargill işçileri 9 aydır direniyor: Sınıf Tavrı'ndan dayanışma ziyareti

Sınıf Tavrı, sendikalaşma haklarını kullandıkları için atıldıkları işlerine dönme talebiyle aylardır direnişte olan Cargill işçilerine dayanışma ziyareti düzenledi.

Cargill işçileri 9 aydır direniyor: Sınıf Tavrı'ndan dayanışma ziyareti

Sınıf Tavrı, sendikalaşma haklarını kullandıkları için atıldıkları işlerine dönme talebiyle aylardır direnişte olan Cargill işçilerine dayanışma ziyareti düzenledi. Sınıf Tavrı’nın direnişteki işçiler için yaptığı çağrı kapsamında günlerdir yardım kolileri toplanıyordu. Ziyaretlerde dayanışma mesajları ile birlikte mücadele çağrısı iletilirken, çeşitli gıda maddeleri içeren dayanışma kolileri de ziyaretlerle işçilere ulaştırıldı.

Bursa Orhangazi’deki fabrika önünde yaklaşık 9 aydır eylemlerini sürdüren Cargill işçilerinin direnişi oldu. Soğuk ve yağışlı hava şartları altında mücadelelerine devam eden işçiler, Sınıf Tavrı üyelerini fabrika önünde kurdukları direniş çadırında karşıladı.

“SINIFIN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMESİ GEREKİYOR”

Burada Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Parlak işçilere şöyle seslendi:

“2018’de sınıf mücadelesi Cargill’in, Flormar direnişlerinin öne çıktığı bir yıl oldu. 265. direniş günündesiniz. Başka yerlerde de eylem ve direnişlerde var. 2019’da Türkiye işçi sınıfına umarım daha iyi şeyler olur. Türkiye’de milyonlarca işçi işsiz, milyonlarca işçi örgütsüz. Bizim en önemli sorunumuz bölünmüşlük ve örgütsüzlük. Bugün bu anlamıyla Türkiye işçi sınıfının doğru bir zeminde örgütlenmesi, güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Önemli olan sınıfın örgütlülüğü ve ülke sathında mücadeleyi yükseltmek. Bugün Türkiye işçi sınıfı ile dalga geçiyorlar. Açlık sınırının 7 bin lira olduğu yerde 2020 lira vererek çok büyük bir gelişmeymiş gibi sunuyorlar.”

Parlak, sözlerini “Biz Sınıf Tavrı olarak 2019 yılında sınıf mücadelesini yükselteceğimizin sözünü veriyoruz ve direnen Cargill işçisinin her zaman yanında olacağız” diyerek sonlandırdı.

Ziyaret daha sonra direniş çadırında işçilerle direnişin durumu ve sınıfın genel gündemi ile ilgili çaylar eşliğinde yapılan sohbetle sona erdi.

 

Sınıf Tavrı daha sonra da 238 gündür kolluk kuvvetlerinin desteklediği işverenin türlü baskılara direnen Flormar işçilerini ziyaret ederek, yardım kolilerini ulaştırdı: