Cargill direnişinin 500. gününde kitlesel eylem

Direnişteki Cargill işçileri, sendika düşmanı ABD tekelinin İstanbul'daki merkezi önünde mücadelelerinin 500. gününe girdi. TKH ve Sınıf Tavrı'nın destek olduğu basın açıklamasında işçiler mahkemece ilan edilmiş işe iade haklarının gerçekleşmesi için bir kez daha uyarıda bulundu.

Cargill direnişinin 500. gününde kitlesel eylem

HABER MERKEZİ

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri, 500’üncü gününe ulaşan direnişlerini bugün Cargill Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklaması ile devam ettirdi.

Firmanın genel müdürlüğünün bulunduğu Ataşehir Palladium Tower önünde düzenlenen eylemde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, Sınıf Tavrı bileşenleri ile bir çok siyasi parti ve sendikanın yanı sıra çok sayıda kişi de yer aldı.

Sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Cargill işçisi Yücel Özkan okudu.

“HAKLILIĞIMIZ KANITLANDI, İADEMİZİ UYGULAYIN”

Açıklamada, bugün 500. güne ulaşan Cargill mücadelesinin ilk başladığı günkü kararlılığı ile sürdüğü ve kazanılana kadar da sürmeye devam edeceği vurgulanırken şu ifadeler kullanıldı:

“-Cargill işçilerinin talepleri haklı taleplerdir ve mücadele gücünü de bu haklı taleplerden almaktadır. Haksız yere işten atılan Cargill işçileri taleplerindeki haklılığını Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde de kanıtlamıştır. Cargill işçisinin haklı talebi mahkemenin vermiş olduğu işe iade kararının uygulanmasıdır.

-Cargill yönetiminin aksi bir yol ve yönetim belirlemesi durumunda bilinmesini isteriz ki; biz şimdilik ailelerimizden uzakta Cargill Genel Müdürlüğü önünde 24 saat ayrılmadan bekliyoruz. Gece beton üzerine yatıp, gündüz burada oturuyoruz. Ancak bize olumlu bir dönüş olmazsa ne oturacağız ne yatacağız!

-Cargill yönetimine işbaşı yaptırılması ile ilgili çalışmaların bir an önce başlatılmasını tavsiye ediyor, mücadelenin aralıksız devam edeceğini basına ve kamuoyuna duyuruyoruz”

“CARGİLL’İ TEKRAR UYARIYORUZ”

Daha sonra söz alan Tekgıda-İş Sendikası Temsilcisi Suat Karlıkaya da şunları ekledi:

“Bugün Cargill Genel Müdürlüğü önünde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Biz bu mücadeleli yola çıkarken, çocuklarımız rahat yaşasın diye ‘Babalar mücadeleye!’ sloganıyla direniyoruz. Cargill şirketini tekrar uyarıyoruz. Bizim tek isteğimiz hakkımız olan işimize geri dönebilmek. Bu mücadele yalnızca 14 Cargill işçisinin mücadesi değil, ekmeğini kazanmak isteyen bütün işçilerin mücadelesidir.”

Açıklama müzik dinletisi eşliğinde çekilen halayların ardından son buldu.