Cargill direnişi 1. yılına giriyor: İşçiler ABD tekelinin kapısına dayanacak

Sendikal hakları için 360 gündür direnişte olan Cargill işçileri, direnişlerinin 1. yılında şirketin İstanbul Ataşehir'deki genel merkezi önünde bir basın açıklaması düzeneyecek. Eyleme ilişkin Manifesto'ya konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, işçilerin işe dönüşleri sağlanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, 17 Nisan'daki eylem için desteğe çağırdı.

Cargill direnişi 1. yılına giriyor: İşçiler ABD tekelinin kapısına dayanacak

Bursa Orhangazi’de kurulu bulunan ABD’li gıda tekeli Cargill’in fabrikasında Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi birinci yılını devirmek üzere.

Anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan işçiler her türlü polis zorbalığı ve baskı ile çeşitli zorluklara karşı direnişlerinden 360 gün boyunca taviz vermemişti.

İşçiler direnişlerinin 1. yılını dolduracakları 17 Nisan Çarşamba günü Cargill’in İstanbul Ataşehir’deki Genel Müdürlük binası önünde basın açıklaması düzenleyecek.

“YIL HESABI YAPMADIK, İŞE DÖNÜŞLER YAPILANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

Eylem öncesi konuştuğumuz Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya şunları söyledi:

“Biz bu yola çıkarken 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi bir zaman hesabı yapmadık. Biz hakkımız olanı kazanabilmek için bir mücadeleye girdik. Bu mücadele yerine biz başka bir fabrikada da işe girebilirdik. Ama orada da hakkımızı aradığımız zaman yine kapı önüne konulacaktık. Biz 1 yılımızı, 2 yılımızı, önümüzdeki seneleri göz önünde bulundurarak bir mücadeleye çıktık. Bugün 360’ıncı gündeyiz, 17 Nisan’da direnişimizin 1’inci yılı bitecek. Cargill işçileri olarak, Ataşehir Palladium’daki Genel Merkez önünde hem işverenlere talebimizi tekrar diretebilmek hem de bu yolda yalnız olmadığımızı gösterebilmek amacıyla dostlarımızı da çağırarak basın açıklaması ve gün boyunca oturma eylemi yapacağız.”

Karlıkaya, işverenden taleplerinin para değil işçilerin anayasal hakları olan işe geri dönüşlerinin sağlanması olduğunu belirterek, Cargill’de mücadelenin kazanım sağlanana kadar devam edeceğini vurguladı.

https://twitter.com/cargilliscikom/status/1116650245532811264