Çapa'da üniversitelilerin hasarlı bina eylemi devam ediyor

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri derslere girmeme eylemini “çatlaklar sıvayla doldurulamaz” diyerek sürdürdü. Benzer bir tehlikeyler karşı karşıya olan İstanbul Üniversitesi–Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi Veterinerlik Fakültesi’nde de öğrenciler tepkili.

Çapa'da üniversitelilerin hasarlı bina eylemi devam ediyor

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği binasında depremde çatlaklar oluşması sebebiyle öğrencilerin geçtiğimiz hafta başlattığı eylemler bugün de devam etti.

Oturma eylemi yapan öğrenciler derse girmezken, Fakülte Dekanı Gülsüm Ak, sabah öğrencilere yaptığı açıklamada, çözüm için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını öne sürdü.

Öğrencilerin eylemi için “provokasyon” yapıldığı iddiasında bulunan Dekan Ak, “bunlara prim verilmemesi gerektiğini” söyledi.

Üniversite Rektörü Mahmut Ak’ın da konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan randevu aldığını ve sorunun çözümü için toplantı yapılacağını belirten Ak, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep edileceğini ifade etti.

Öğrenciler ise derslere girmeyi reddederek resmi karar gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

VETERİNERLİK FAKÜLTESİ’NDE CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKESİ

26 Eylül’de meydana gelen 5.8’lik depremde ciddi hasarlar alan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’nde de derslere devam edilmesi kararı öğrencilerin tepkisini çekiyor.

Duvarlarında ve kolonlarında derin çatlaklar oluşan, sıvaları dökülen ve paslı inşaat demirleri ortaya çıkan binanın durumu nedeniyle can güvenliklerinden endişe eden öğrenciler, karara tepki gösteriyor.

Sosyal medyada #İÜChasartespit etiketiyle kampanya başlatan öğrenciler, okulda hâlâ kapsamlı bir hasar tespit çalışması yapılmadığını dile getiriyor.

Herhangi bir yıkımda laboratuvarlarda bulunan kimyasal yanıcı ve patlayıcı maddelerin oluşturacağı hasarın tüm yerleşkeyi etkileyeceğini belirten öğrenciler, en küçük sarsıntıda yıkılacak gibi görünen binada eğitim öğretimin sürmesinin ölüme davetiye çıkarmak olduğunu belirtiyor.