İBB'nin 'fedai'si Bilgi İşlem Başkanı gönderildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verileri yedekleme talimatına karşı tabancasını gösterip "Canımı veririm yine size bilgileri vermem" dediği iddia edilen Bilgi İşlem Daire Başkanı artık görevinde değil...

İBB'nin 'fedai'si Bilgi İşlem Başkanı gönderildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyenin verilerinin yedeklenmesi talimatına karşı çıkan İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut görevden alındı.

Selim Karabulut’un yerine Şişli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü görevinde bulunan Şeref Can Ayata’nın getirildiği öğrenildi.

15 TEMMUZ’A BENZETMİŞLERDİ

Görevden alınan Karabulut, Ekrem İmamoğlu’nun talimatının hemen ardından ilgili serverın şifresini değiştirmiş ve İmamoğu’nun görevlendirdiği ekip veri kopyalama konusunda ısrarını sürdürünce şu sözleri sarf etmişti:

“Şifreyi sadece ben biliyorum. Yüksek Seçim Kurulu kararını verene dek ben size şifreyi vermiyorum. Bununla alakalı görevden alabilirsiniz, soruşturma başlatabilirsiniz ama bu şifre benimle beraber yok olur gider. Canımı veririm yine size bilgileri vermem.”

AKP’ye yakın Diriliş Postası‘nda yer alan haberde, olayın tanıklarının aktardığına göre Karabulut’un, ruhsatlı tabancasını göstererek, gerekirse kendisini vuracağını ama yine de verileri kopyalatmayacağını vurguladığı belirtilmiş, mahkeme kararı alınana kadar geçen 48 saatlik süreç 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananlara benzetilmişti.

Karabulut, seçimden hemen önce yapılan 26 milyon liralık ihaleyle de gündeme gelmişti.

.