Candan Erçetin yobazların hedefinde: Yunan gibi kıyafetler eşliğinde halkın karşısına çıkarsanız...

Şeriatçıların yayın organı AKP'ye yakın Yeni Akit, 30 Ağustos kutlamasında sahne alacak olan Candan Erçetin'i hedef aldı.

Candan Erçetin yobazların hedefinde: Yunan gibi kıyafetler eşliğinde halkın karşısına çıkarsanız...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Candan Erçetin ile birlikte bir video çekerek, tüm İstanbulluları 30 Ağustos gecesi Üsküdar’da yapılacak Zafer Bayramı kutlamalarına davet etmişti.

Etkinlikte Candan Erçetin’in sahneye çıkacak olması AKP medyası içerisinde gerici ve kışkırtıcı çizgisiyle öne çıkan Yeni Akit‘i harekete geçirdi.

Gazetenin yazarı ve aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, ’30 Ağustos, Fransızca şarkı meraklısına kaldı ise’ başlıklı bugünkü yazısında “Yunan gibi kıyafetler eşliğinde, Yunan’dan farksız sözlerle halkın karşısına çıkarsanız ‘Siz hangi zaferi kutluyorsunuz’ diye sorulmaz mı?” diyerek Erçetin’in sahneye çıkarılmamasını istedi.

Karahasanoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Yunan gibi kıyafetler eşliğinde, Yunan’dan farksız sözlerle halkın karşısına çıkarsanız ‘Siz hangi zaferi kutluyorsunuz’ diye sorulmaz mı? Aynı şekilde, 30 Ağustos, Fransız’a karşı, İtalyan’a karşı kazanılmıştır. Bir sene sonra da olsa, İstanbul’un işgalinin sona ereceğinin habercisidir Ama siz, hem 30 Ağustos’u kutlar, hem de o sembol tarihte, yendiğiniz gavurun sözleri ile şarkı söylemeyi bir maharet zanneden şarkıcılarla halkı buluşturursanız. Kafanızda bir sakatlık var demektir”