Candan Badem yazdı: Çanakkale Zaferi

Bazı İslamcıların Çanakkale’de “evliyanın ruhları bize yardım etti” şeklindeki zırvaları da sadece komiktir. Çanakkale’de yardıma koşan bu “evliya”, nedense birkaç ay önceki Sarıkamış felaketinde oralı olmamış. Ruhları soğukta üşüdüğü için mi yardıma gelememiş acaba?

Candan Badem yazdı: Çanakkale Zaferi

Candan Badem bu hafta kaleme aldığı yazısında ‘18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’ni ele alıyor.

Kemalistler ile İslamcılar arasındaki tartışmalardan ziyade, Çanakkale Zaferi’ne başka bir pencereden bakan Candan Badem, Birinci Paylaşım Savaşı’nın bütünüyle birlikte Çanakkale Zaferi’ni anlamaya-anlatmaya çalışıyor.

Candan Badem yazısında, “Ahmet Cevat Ahundzade adlı Turancının bizim yerli faşistlerin pek sevdiği “Çırpınırdı Karadeniz” adlı şiirinde bir dörtlükte Hamidiye zırhlısının da adı geçer. Ahmet Cevat’ın Hamidiye’ye kurban ettiği Kazbek işte bu Rus ticari vapurudur! Bizim bazı faşistlerimiz de bu Rus ticari vapurunu zırhlı savaş gemisi gibi göstermeye çalışırlar” diyor.

Kazakistan’daki 28 yıllık görevinden istifa ederek ayrılan Nazarbayev dosyasını da değerlendiren Candan Badem’in ‘Çanakkale Zaferi’ başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.