Canan Kaftancıoğlu'nun hapsi isteniyor: İddianame kabul edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, 5 ayrı suçlama ile 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Canan Kaftancıoğlu'nun hapsi isteniyor: İddianame kabul edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında, savcılıkça sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame işlemleri gönderildiği İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince tamamlandı.

Ajansların aktardığına göre mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne ve ilk duruşmanın 28 Haziran’da yapılmasına karar verdi. Kaftancıoğlu’nun ilk duruşmada hazır bulunması için tebligat gönderilmesine de hükmeden heyet, aralarında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı ve ’15 Temmuz gazileri’nin de bulunduğu 8 müştekiye de duruşmaya gelmeleri için davetiye gönderilmesini kararlaştırdı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Canan Kaftancıoğlu’nun, ”Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, ”kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, ”Cumhurbaşkanına hakaret”, ”halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve ”terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.