Canan Kaftancıoğlu 5 ayrı suçlamayla 9 yıl sekiz ay hapse çarptırıldı!

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Canan Kaftancıoğlu 5 ayrı suçlamayla 9 yıl sekiz ay hapse çarptırıldı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarını işlediği belirtilerek 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiği davada karar çıktı.

Mahkeme, Kaftancıoğlu’nu “Terör propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay “kamu görevlisine alenen hakaretten” 1 yıl 6 ay 20 gün, “Cumhurbaşkanına alanen hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay, “Devleti alanen aşağılamak” suçundan 1 yıl 3 ay, “halkı kim ve dünşmanlığa alanen tahrik” suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Canan Kaftancıoğlu’na toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kaftancıoğlu hakkında, duruşma salonu dışında okuduğu Nâzım Hikmet şiiri ve pişmanlık duymaması sebebiyle erteleme kararı uygulanmamasına karar verildi.

Mahkeme Kaftancıoğlu’nun tutuklanmasına karar vermedi. Karar istinaf mahkemesine götürülecek.

KARAR SONRASI AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, karar sonrası mahkeme önünde kendisine destek için gelen kalabalığa seslendi. Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri. Türkiye’nin güzel memleketimden akıp gelen dostlar hepinize merhaba diyorum. Bugün burada beni yalnız bırakmadınız. Adaleti yok edenlerin kulaklarına bir arada olduğumuzu haykırıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim. Açılan davalarda kararlar duruşma salonlarında değil Saray odalarında alınıyor. Vesayetçi iktidara karşı mücadelemiz daha yeni başlıyor. Onlar sanıyorlar ki baskı yaptıkça, ceza verdikçe korkacağız. Saray vesayetine son verene kadar bedeli ne olursa olsun susmayacağız.

O kaybetti, biz kazandık. Korkutmaya çalışsalar da inandığımız eşitlik yolundan döndürmeye çalışsalar da ne sesimiz kısılır haykırmaktan, ne de vazgeçeriz özgürlükten. Her seferinde buradan açıkça söylüyorum: Yepyeni bir mevsime girdik artık. Bu mevsimde ne çiçeklerin açmasını ne de nefes almamızı engelleyecekler.

Bizim bir hayalimiz var bağımsız hukuk devletinin yurttaşları olarak eşit yaşamak istiyoruz. Bu güzel cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Hayallerimizden de düşüncelerimizden de asla vazgeçmeyeceğiz.”