Çanakkale'de deniz ulaşımına yüzde 24.7’lik zam geldi!

Gestaş A.Ş. ücret tarifelerine yüzde 24.7’lik zam yaptı. Zammın gerekçesi ise sektördeki maliyetlerin artışı olarak açıklandı.

Çanakkale'de deniz ulaşımına yüzde 24.7’lik zam geldi!

Çanakkale Boğazı’nda yolcu ve araç taşımacılığı görevini yürüten Gestaş Deniz Ulaşım Tic. A.Ş ücret tarifelerine yüzde 24.7’lik zam yaptı.

Yeni tarifeyle birlikte önceki tarifeye göre; Çanakkale-Eceabat hattında yolcu ücreti 3.75 TL’den 4.50 TL’ye, Otomobil ücreti 47.50 TL’den 61 TL’ye, kamyonet ücreti 55’den 70 TL’ye, Otobüs ücreti 165 TL’den 210 TL’ye yükseldi.

Şirketin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ise zamlar “sektördeki maliyetlerin yükselmesi”yle gerekçelendirildi:

“Boğaz ve adalar hatlarında 18 Mayıs 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, fiyat tarifesinde güncelleme yapılmıştır. Deniz ulaşım sektörü maliyetlerindeki yüksek artış nedeniyle (Akaryakıt, gemi iskele bakım/tutum, yedek parça vs.) gemi geçiş ücretlerinde ortalama %24.7 oranında fiyat güncellenmesine gidilmiş olup fiyat güncelleme oranı; üretici fiyat endeksi, tüketici fiyat endeksi ve ÖTV’siz yakıt fiyat artış oranları dikkate alınarak belirlenmiştir.”

CHP’DEN ‘GERİ ÇEKİN’ ÇAĞRISI

CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, karar sonrası bir açıklama yaparak zamların geri alınması çağrısı yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Grubu olarak; Gestaş A.Ş.’nin fahiş zammı derhal geri alarak, ulaşım ücretlerini halkın kolay ve elverişli olarak kullanabileceği sınırlara çekilmesini talep ediyoruz. Aksi halde yapılan uygulamaya yönelik her türlü yasal ve toplumsal mücadeleyi sürdüreceğimizi bildiriyoruz. Değerli öğrencilerimize, memura, çalışana, gencimize, emeklimize, Çanakkaleli hemşehrilerimize ve Çanakkalemize yolu düşen turist konuklarımıza sözümüzdür ki; Gestaş’ın fahiş ücret uygulamaları ile Çanakkale halkını kendi sponsorluklarına sponsor etmesine izin vermeyeceğiz.”