Çanakkale öğretmenevinde laiklik karşıtı kermes

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne ait öğretmenevinin bahçesinde düzenlenen bir kermeste, anayasadan laiklik ilkesinin çıkartılmasının yazılı olduğu kitapçıklar vatandaşlara dağıtıldı.

Çanakkale öğretmenevinde laiklik karşıtı kermes

Sözcü Gazetesi’nden Mehmet Andaç’ın haberine göre Hayrat Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı tarafından Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenevi ve akşam sanat okulu bahçesinde bir kermes düzenlendi.
23 Nisan tarihinden beri devam eden kermeste, vatandaşlara ‘Suriye Raporu’ isimli bir kitapçık dağıtıldı. İlgili kitapçığın 29’uncu sayfasında ise laikliğin anayasadan kaldırılması gerektiği belirtilen bir bölüm yer aldığı öğrenildi.

“Türkiye’nin laik görüntüsü en büyük problemi oluşturmaktadır”

Kermeste dağıtılan kitapçıkta “Suriye’de ve diğer tüm İslam beldelerinde Türkiye’nin laik görüntüsü en büyük problemi oluşturmaktadır. Laik bir Türkiye’nin tüm İslam dünyasında da İslami cihetle söz sahibi olması mümkün değildir. Tüm ehlisünnet toplumları barındıran devletlerin çektiği en büyük sıkıntı da budur. İslami hassasiyeti olan dünya müslümanları, zahirde takva görüntüsü yüksek olan Suudi Arabistan tarafına ve selefi düşünceye kaymaktadırlar. Bu sebeple Türkiye anayasasından laiklik ilkesi çıkarmalı, bugünkü gençliğin anlayacağı tarzda, iletişim araçlarını da kullanarak etkin bir şekilde islami eğitim üzerinde durulmalıdır.” ifadeleri yer aldı.