Çamlıca Camii tartışmaları devam ediyor: Kaç para harcandı, kime yaptırıldı?

"Siz bu camiyi kime ve hangi amaçla yaptırdınız? Kaç para harcadınız? Millete bunun cevabını açık - seçik vermelisiniz."

Çamlıca Camii tartışmaları devam ediyor: Kaç para harcandı, kime yaptırıldı?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yapımına 2013 yılında başlanan, önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacağı söylenen Çamlıca Camii için konuşarak, “Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi’ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya?” ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu’nun bu sözleri Kızılcahamam’da toplanan AKP’lilere seslenen Genel Başkan Tayyip Erdoğan’ın da hedefine oturtulmuştu.

Karamollaoğlu “Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi’ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya? Bir kere doldursunlar ellerini öperim. İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun. Bunu bile idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı zaman ‘Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak’ derseniz, işte hapı yuttuğumuzun resmidir bu. Bu Türkiye’nin ne kadar perişan halde olduğunu gösterir, ne kadar geliştiğini kalkındığını göstermez. Bakış açısı bu.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Kızılcahamam’da, “Mesela çıkıp ‘Hangi akıllının başına İstanbul’da Çamlıca’nın tepesine 60 bin kişilik bir cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim’ gibi bir hezeyanı dile getiriyor. Ben öptürmem, çünkü temiz elimi kirletmem. Şu hale bak… Bu ne tarih bilmezliktir? O zaman ki nüfusa göre; Sen Sultanahmet Camii’ni, Süleymaniye Camii’ni, Fatih CAmii’ni, acaba nasıl değerlendireceksin? Ey zavallı ya. Bunlar mühürdür, müdür. O boğaza girip çıktığın zaman işte Büyük Çamlıca Camii’ni göreceksin. Ben inanıyorum ki bunlara oy verenler de herhalde hesaba çekeceklerdir. Iğdır, Ardahan, Şırnak gibi yerlere biz üniversiteyi götürüyoruz. Bizim ecdadımız ta buralara medreseler kurmadı mı?” ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmaya son olarak Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam dahil oldu. İslam, sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı:

“Bomboş bir Çamlıca Camii. Ne dersiniz? Genel Başkanımız Sayın @T_Karamollaoglu haklı değil mi? Siz bu camiyi kime ve hangi amaçla yaptırdınız? Kaç para harcadınız? Millete bunun cevabını açık – seçik vermelisiniz.”