İzmit'te cami imamının görevden alınmasını istediler: 'Ben iyi bir komünistim' demiştir

İzmit'te bir cami imamının, "fanila ve atlet ile balkona çıktığı ve bakışlarından rahatsızlık duyulduğu" ve ayrıca 'komünist' olduğunu söylediği gerekçesiyle görevden alınması istendi.

İzmit'te cami imamının görevden alınmasını istediler: 'Ben iyi bir komünistim' demiştir

İzmit ilçesine bağlı 28 Haziran Mahallesinde bulunan bir camide imamlık yapan S.Y., hakkında yapılan tuhaf şikayetlerle gündem oldu.

Yerel haber sitesi Kocaelikoz.com’da yer alan habere göre şikâyetçiler, imam S.Y.’nin “fanila ve atlet ile balkona çıktığını ve bakışlarından rahatsızlık duyduklarını” dile getirerek Kaymakamlığa ve Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanlığına başvurup imamın görevden alınmasını istedi.

Habere göre, şikâyet edenler arasında bulunan cami derneği yöneticileri de imam S.Y.’nin bağışlar konusunda dernek yönetimine bilgi vermediğini öne sürdü.

‘KOMÜNİSTİM’ DEDİ İDDİASI

İmam için “Din görevlisine yakışmayacak davranışlar sergiliyor.” diyen yöneticilerin ayrıca kaymakamlığıa “Yatsı namazının ardından imam odasında aramızda arkadaşlarının da bulunduğu sohbette ‘ben iyi bir komünistim, Artvin’den, Kars’a ve Fatsa’dan iyi komünistler çıkar’ demiştir. Ezanları okumamaktadır” şeklinde beyanda bulundukları öğrenildi.