Cami avlusuna bırakılan bebek donmak üzereyken bulundu

Ankara'da, 2018 yılının son günü çanta içinde cami avlusuna bırakılan 5 günlük bir bebek, donmaktan son anda kurtarıldı.

Cami avlusuna bırakılan bebek donmak üzereyken bulundu

Ankara’da, 2018 yılının son günü çanta içinde cami avlusuna bırakılan 5 günlük bir bebek,  donmak üzereyken bulundu. Bebek hastanede tedaviye alınırken, polis bebeği bırakanları bulmak için çalışma başlattı.

31 Aralık Pazartesi günü Çankaya ilçesi Balgat Mahallesi’ndeki Balgat Merkez Camisi’nde sabah namazından çıkanlar, avluda siyah bir çanta gördü. Çantanın fermuarı açıldığında ise battaniyeye sarılmış kundak içindeki bebek bulundu. Kundağında dua ve ayet yazılı kağıtlar ile biberon bulunan bebeğin soğuk hava nedeniyle elleri ve yüzünün kızardığı görüldü. Cami cemaati olayı daha sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Sağlık ekipleri, bebeği ambulansla hastaneye kaldırdı. Kontrolden geçirilen ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen kız bebeğin 5 günlük olduğu belirlendi. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, bebeğin yabancı uyruklu kişiler tarafından camiye bırakıldığını tespit etti. Polis, bebeği camiye bırakan kişi veya kişileri bulmak için çalışma başlattı. (DHA)