Bursa'da Ülkü Ocakları'nın Eğitim-İş Şube Başkanına saldırısı protesto edildi

Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona'ya Ülkü Ocakları üyeleri tarafından yapılan saldırı basın açıklaması ile protesto edildi.

Bursa'da Ülkü Ocakları'nın Eğitim-İş Şube Başkanına saldırısı protesto edildi

HABER MERKEZİ

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’ya Bursa Ülkü Ocakları tarafından yapılan saldırı dün yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Rona’ya saldırıyı kınamak üzere Şehreküstü Meydanı’nda çeşitli siyasi parti ve sendika temsilcilerinin de bulunduğu, kitlesel bir katılımla basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım’ın okuduğu basın açıklamasında, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’ndaki öğrencilere Ülkü Ocakları’nın yayımladığı kitaplar dağıtıldığı ve bu duruma ilk tepki verenlerden birisi olan Özkan Rona’nın 25 Ekim 2019’da bir otoparkta kendilerini “ülkücü” diye tanımlayan vandal bir güruhun saldırısına maruz kaldığı belirtildi. Özkan Rona’nın saldırı sonrası darp raporu aldığı ve saldırganlardan şikayetçi olduğu ifade edilen açıklamada “Biz bu filmi görmüştük” denilerek 12 Eylül öncesi yaşanan faşist saldırılar hatırlatıldı.

SALDIRGAN SERBEST

Yakalanan saldırganın alel acele serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada “Çevrede belediyeye ait otoparkın güvenlik kameraları mevcuttur. Bu kameralara başkanımızın yaşadığı faşist saldırıda yanmıştır. Bizler şu andan itibaren bu kamera kayıtlarının da yok edilebileceğinden de endişeliyiz.” denildi.

“Sırf sendikacı olarak kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiği için hedef haline gelen Bursa Şube Başkanımız Özkan Rona’ya düzenlenen bu faşist saldırıyı kınıyoruz. Bugüne dek birçok gerici uygulamayı deşifre etmiş, kamuoyuna duyurmuş, yargıya taşımış, yani Eğitim-İş’e yakışır bir nefer olan Bursa Şube Başkanımız Özkan Rona’ya geçmiş olsun diyor, kaba kuvvetin hiçbir hakikati örtemeyeceğinin altını çiziyoruz.” ifadeleri kullanılan açıklamada, Eğitim-İş’in konuya ilişkin adli sürecin takipçisi olacağı ilan edildi.