Bursa'da MHP'liler Eğitim-İş Şube Başkanına pusu attı

Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, sendika binası çıkışında MHP'nin gençlik kolu olan Ülkü Ocakları üyesi kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Bursa'da MHP'liler Eğitim-İş Şube Başkanına pusu attı

HABER MERKEZİ

Bursa’da Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Fomara’daki sendika binası çıkışında faşist saldırıya uğradı.

Özkan Rona’nın aracını saran 3 kişi, Ülkü Ocakları’ndan geldiklerini ifade ederek, Rona’ya saldırmaya çalıştı. Aracından indirmeye çalıştıkları Rona’ya araç içinde de saldıran kişiler, daha sonra çevredekilerin tepkisi üzerine kaçtı.

Kaçanlardan biri polis tarafından yakalanırken, Rona hastaneye giderek darp raporu aldı.

“DÜNYANIN EN KORKAK VARLIKLARI”

Saldırı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Rona, “Bugün bir avuç it sürüsünün pusu kurarak gerçekleştirdiği bir saldırıya uğradığımız doğrudur… Saldırı sonrasında “Tesadüfen!” orada bulunan sivil polisler tarafından saldırganlardan birisi yakalandı ve ülkü ocaklarından olduğunu itiraf etti. Bir piyondu. Fakat biz asıl failleri tanıyoruz. Onlar dünyanın en korkak varlıklardır. Yıllardır zavallı tetikçilerinin arkasına saklanıp çetecilik yaparak vatanseverlik taslarlar. Sanırlar ki bu saldırılar ile kendi korkak yürekleri gibi bizleri susturabilirler.” ifadelerini kullanırken sağlığı ile ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Eğitim-Sen Bursa Şubesi de olay üzerine yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirtirken Rona ve Eğitim-İş üyeleri ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

RABİA-BOZKURT PROPAGANDASINI ANLATMIŞTI

Özkan Rona, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bir ortaokulda Ülkü Ocakları tarafından basılmış yayınlarının dağıtıldığı iddiası üzerine Bursa Muhalif gazetesine yaptığı yorumunda “İdare her ne kadar ‘Bilgimiz yok’ desin, Ülkü Ocakları kolilerle gelip okulda kitap dağıtmış. Doğrudan öğrencilere dağıtılan Dede Korkut Hikayeleri zaten basılmış kitaplardır. Neden siyasi bir oluşumun logosuyla bu kitaplar öğrencilere verilsin. Bunun amacı Ülkü Ocakları’nın reklamını, tanıtımını yapmaktan başka bir şey değil.” demişti.

Daha önce de okul ortamında öğrencilere ‘Rabia’ işaretinin yaptırıldığını, Bursa’da MTTB’nin 8. sınıf öğrencilerine motivasyon adı altında kendi tanıtımını yaptığı seminerleri hatırlatan Rona, “İktidara ve ittifaka yakın çevrelerin okul içindeki çalışmaları ya idareciler ya da MEB tarafından görmezden geliniyor. Bu siyasi oluşumların çalışmalarına kapıyı açık bırakıyorlar.” şeklinde konuşmuştu.