Bursa'da elektrik sistemi çöktü: İl genelinde kesinti başladı, sanayide üretim durdu

Burda'da il genelinde elektrik kesintisi başladı. Kesinti nedeniyle kentte toplu ulaşımın yanı sıra sanayide de üretim durdu.

Bursa'da elektrik sistemi çöktü: İl genelinde kesinti başladı, sanayide üretim durdu

Bursa’da, Türkiye Elektrik İletim A.Ş’ye (TEİAŞ) ait trafo merkezinde meydana gelen arıza nedeniyle il geneline elektrik verilemiyor.

Arıza nedeniyle il genelinde işyeri ve hanelere enerji verilememesinin yanı sıra raylı taşıma sistemleri durdu ve sanayi sitelerinde de üretime ara verildi.

Limak’a ait dağıtımcı firma UEDAŞ, kesinti ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın Dikkatine! Bursa ve çevresinde TEİAŞ kaynaklı enerji kesintisi yaşanmaktadır. Kesintiye müdahale edilmekte olup kısa sürede enerji akışı yeniden sağlanacaktır. Önemle Duyurulur!.Söz konusu kesinti TEİAŞ hatlarında yaşanan problemden dolayı meydana gelmiştir. UEDAŞ’ın altyapısında her hangi bir arıza bulunmamaktadır. TEİAŞ’ın arızayı gidermesinin ardından enerji akışı yeniden sağlanacaktır” denildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Kesinti nedeniyle BursaRay seferleri durdu. Osmangazi’de tünelde kalan yolcular tahliye edildi. BURULAŞ’tan yapılan açıklamada da “Gerçekleşen elektrik kesintisi sebebiyle BursaRay seferlerimiz geçici süreliğine hizmet verememektedir. Yaşanan aksaklık sebebiyle özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de “Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait, Bursa’yı besleyen ana trafo merkezlerinden birinde meydana gelen arıza dolayısıyla Bursaray’da seferler durdu. Kesinti sırasında seyir halinde olan vagonlardaki yolcular sorunsuz bir şekilde tahliye edilirken, vatandaşların ulaşımda bir sorun yaşamaması nedeniyle Bursaray güzergahında ulaşım otobüslerle sağlanıyor.” açıklaması yaptı.

SANAYİDE ÜRETİM DURDU

Kesintiden sanayi kuruluşları da nasibini aldı. OSB’ler de üretim durdu. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nden (NOSAB) yapılan açıklamada “Sayın Sanayicimiz, 08.07.2019 (bugün) TEİAŞ kaynaklı Bursa geneli elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Arıza süresi ile tahmin verilememektedir. En kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır.” denildi.