Bursa'da belediyeden Atatürk'süz 19 Mayıs afişleri

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli yerlerine üzerinde Atatürk ismi ve resmi olmayan 19 Mayıs afişleri astı.

Bursa'da belediyeden Atatürk'süz 19 Mayıs afişleri

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılını kutlamak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı afişlerde Atatürk ismine ve görseline yer verilmedi.

Kentin çeşitli yerlerindeki bilboardlara asılan afişlerdeki eksiği gören Bursalılar AKP’li büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş’a tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise sözkonusu afişlerin “belediyenin grafik biriminin hazırladığı çalışmalardan birinin tam bitmemiş taslak halinin asılması sonucu maalesef eleştirilere sebep olduğu” belirtilirken “Yapılan 3 tasarımın içinde yarım kalmış olanın kullanılması üzücüdür.” denildi.

“Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.Yılı’nı milletçe yaşayacağımız bu güne, böyle bir talihsizliğin damga vurması başta BURSA Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere meselenin iç yüzünü bilen çalışanlarımızı da derinden üzmüştür.” denilen açıklamada, afişin sosyal medyada eleştiri amacıyla paylaşılmasına da tepki gösterilerek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının küllerinden doğurduğu bu Aziz Vatanın ve Milli Mücadele’nin bir asır sonra da aynı ruh ve heyecanla devam etmesini arzu ederken hatalı paylaşımın sosyal medyada bu nâkıs haliyle yer alması hoş değildir.” ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/bursabuyuksehir/status/1128634101395750912

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı bir konuşmada, aydınlara nefret kustuğu sözleri ile hatırlanıyor. Aktaş, CHP’li rakibi Mustafa Bozbey’i hedef alırken  “Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış; Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet… Nerede dine diyanetle problemi olan insan varsa onların ismini belirli merkezlere verdin” ifadelerini kullanmıştı.