Bursa'da 10 Kasım Koşusu'na iptal: 'Sehven onaylamışız' dediler

Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım Koşusu'na önce izin verdi, sonra "sehven onay gönderilmiş" diyerek iptal etti.

Bursa'da 10 Kasım Koşusu'na iptal: 'Sehven onaylamışız' dediler

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2019 faaliyet programlarından biri olan ve Uludağ Rotary Kulübü tarafından organize edilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kros Yarışları, Osmangazi ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından son günde iptal edildi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 25 Ekim tarihinde okullara gönderdiği yazıyla öğrencilerin bu yarışmalara katılımının sağlanmasını istemişti. Ancak Müdürlük, 6 Kasım akşamı saat 17:00 sıralarında okullara gönderilen ikinci yazıyla “ilk yazının sehven gönderildiğini” belirterek, öğrencilerin koşuya katılımına izin verilmemesi talimatını verdi.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle 13 yıldır düzenlenen yarışlara yaklaşık 1 aydır hazırlanan öğrenciler bu karar sonrası büyük üzüntü yaşarken veliler de tepki gösterdi.

Yarışma için Botanik Park’a giden öğrenciler, yarışmalara katılamadan geri çevrildi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis’te yaptığı basın toplantısında, böyle bir yanlışlığı kabul edemediklerini ve anlam veremediklerini ifade ederken, etkinliğin, CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin destek vermiş olmasından dolayı iptal edildiğini öne sürdü.

“HİÇBİR GEREKÇE YOK”

Olayı sert sözlerle eleştiren Kayışoğlu, “Ortada etkinliğin iptaliyle ilgili hiçbir gerekçe yok. Akıllara şu soru geliyor: Atatürk’ten rahatsızlığınız nedir?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Altaca Kayışoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenciler 25 Ekim’den bu yana, bu yarışmaya katılmak için hazırlandı. Dün akşam saat 17.00’de Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara bir yazı göndererek, 25 Kasım tarihli yazının sehven gönderildiğini belirtti ve Bursa’da 13 yıldır gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü Anma koşusu bu sabah iptal edildi. Öğrenciler, koşu için Botanik Park’a gidiyor fakat öğrencilerin bu koşuya katılmamasına yönelik baskı yapılıyor. Ortada hiçbir gerekçe yok. Akıllara şu soru geliyor: Atatürk’ten rahatsızlığınız nedir? Şunu bilin ki, yeni bir tarih yazmaya çalışsanız da, Atatürk’ü unutturmaya çalışsanız da, o geri çevirdiğiniz çocukların kalbindeki sevgiyi bir kat daha arttırdınız.”