Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı: 30 Ağustos halkı ilgilendiren bir bayram değil

AKP'li belediye başkanı 30 Ağustos ile Ormancılık Günü'nü bir tuttu, "Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı: 30 Ağustos halkı ilgilendiren bir bayram değil

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleşen Meclis Oturumu’na Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Cumhuriyet düşmanlığını ele veren sözleri damga vurdu.

AKP’li Alinur Aktaş, Meclis’e, 11-14 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı süresince ulaşımın ücretsiz olmasını önerdi. CHP grubu ise, önerinin içine 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da dahil edilmesini istedi. Başkan Aktaş ise buna karşılık “O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım. 30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil.” dedi. Aktaş’ın sözleri tepki çekti.

Öte yandan, CHP’li Meclis üyesi Şahin Sevinç ile AKP’li Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz arasında da bu sözler üzerine tartışma çıktı. CHP’li Sevinç, “Yazıklar olsun. Ben bunu kabul etmiyorum” diyerek meclis salonunu terk etmeye hazırlanırken, AKP’li Korkmaz da CHP’li isme “çık dışarı” diye bağırınca tartışma yaşandı. Daha sonra söze giren AKP’li Aktaş’ın ise, “Hepiniz şov peşindesiniz, çık dışarı. Adamın canını sıkma” diye bağırdı.

KABUL EDİLDİ

Tartışmadan sonra oturuma 10 dakika ara verildi. Aradan sonra AKP’li Alinur Aktaş da geri adım atarak, 30 Ağustos’ta ulaşımın ücretsiz olması önergesini meclis gündemine sundu. Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.

Alinur Aktaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı bir konuşmada da Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Türkan Saylan ve Bahriye Üçok’ gibi aydınlara nefret kusmuş ve “Devlete ve bayrağa savaş açmış, dinle diyanetle problemi olan kişiler” demişti.