Burhan Kuzu 'sabır' istedi: Sistemi tıkamayın, hepimiz aynı gemideyiz...

'Başkanlık sisteminin mimarı' Burhan Kuzu, muhalefet partilerine 'sistemi tıkamayın' çağrısı yapıp, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Biraz sabredelim" dedi.

Burhan Kuzu 'sabır' istedi: Sistemi tıkamayın, hepimiz aynı gemideyiz...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi ve eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu, partisinin 23 Haziran’da seçim yenilgisinin ardındantartışmaya açılan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile ilgili ‘sabır’ istedi.

Bugün partisinden bir üst düzey yetkilinin Milli Gazete‘ye konuşarak, sistemin ABD merkezli McKinsey şirketi tarafından hazırlandığı ve yapılacak revizyonun da yine bu şirket tarafından yapılacağı şeklindeki beyanını yalanlayan Kuzu, “Benim 40 yıllık emeğim olan bu model herhangi bir dış destekle değil, Türkiye’nin en önemli hukukçuları tarafından hazırlanmıştır.” dedi.

“Bizim hazırladığımız model, ABD’ye, Kuzey ve Güney’deki modellere benzemiyor. Ülkemizin şartlarına göre hazırlandı.” diyen Kuzu, sistemin eksiklikleri olabileceğini, muhalefetin sistemi tıkamak yerine geliştirmek için destek vermesi gerektiğini belirtip “Hepimiz aynı gemideyiz dediğimiz işte bu. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Biraz sabredelim.” ifadelerini kullandı.

Kuzu’nun paylaşımları şöyle:

-ABD’li bazı şirketlerin, Türkiye’ye Başkanlık Modelini dayattığı yalandır.Bu modeli rahmetli Özal, Demirel, Erbakan, Ecevit ve Türkeş de savunmuştur.Benim 40 yıllık emeğim olan bu model herhangi bir dış destekle değil, Türkiye’nin en önemli hukukçuları tarafından hazırlanmıştır.

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’ye has yerli ve milli bir modeldir. Bazı haberleri üzüntüyle okuyorum. Bu modeli ABD’nin hazırlattığı büyük bir iftiradır.
Bizim hazırladığımız model, ABD’ye, Kuzey ve Güney’deki modellere benzemiyor. Ülkemizin şartlarına göre hazırlandı.

-Daha önce defalarca tekrarladım, sistemin eksiklikleri olabilir. Henüz 1.yılını yeni tamamladı. Muhalefet sistemi tıkamak yerine geliştirmek için destek vermeli. Hepimiz aynı gemideyiz dediğimiz işte bu. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Biraz sabredelim.