Burhan Kuzu buyurdu: Lozan'ı Kadir Mısıroğlu'ndan okuyacakmışız!

Saray'ın 'hukukçusu' AKP'li Burhan Kuzu, Lozan Barış Antlaşması'nı hedef aldı, konuyla ilgili olarak Kadir Mısıroğlu'nun okunmasını önerdi.

Burhan Kuzu buyurdu: Lozan'ı Kadir Mısıroğlu'ndan okuyacakmışız!

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi ve eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu, sosyal medya üzerinden yaptığı “açıklamalar”la, bugün 96. yıl dönümüne girilen Lozan Barış Antlaşması’nı hedef aldı.

Kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Kuzu, “2.5 milyon kilometre kare olan vatan toprağının,Lozan Antlaşması ile 780 bin kilometre kareye düşmüştür.Sevr Anlaşması diye adlandırılan metni Osmanlı Devleti onaylamadığı için geçerliliği yoktur.” derken, Lozan’ın ne olduğunun anlaşılması için Cumhuriyet düşmanı “tarihçi” Kadir Mısıroğlu’nun imzasını taşıyan bir kitabın okunmasını tavsiye etti.

Kuzu’nun paylaşımlarına birçok Twitter kullanıcısı tepki gösterdi.

Kuzu’nun paylaşımları şöyle:

“Lozan Antlaşması çerçevesinde Misak-ı Mili sınırları içindeki Musul, Kerkük ve Süleymaniye İngilizlere, Hatay ise Fransızlara bırakıldı.Bunun yanında 12 ada İtalyanlara, İmroz, Bozcaada ve Tavşanlı adaları dışındaki bütün Ege adaları Yunanistan’a,Kıbrıs ise İngiltere’ye verildi.

2.5 milyon kilometre kare olan vatan toprağının,Lozan Antlaşması ile 780 bin kilometre kareye düşmüştür.Sevr Anlaşması diye adlandırılan metni Osmanlı Devleti onaylamadığı için geçerliliği yoktur. Üstad Kadir Mısıroğlu’nun “Lozan zafer mi,hezimet mi?” adlı eserini mutlaka okuyun.”