Bunu da yazdılar: Halk ‘Nasıl olsa yine kayyım atanır, HDP'yi seçelim ki kayyım gelsin' demişti

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'li belediyelere kayyım atanmasını bölge halkının seçim öncesi "Biz HDP’ye seçelim ki hem kimlik beyanında bulunmuş oluruz, hem de kayyım gelir hizmet almaya devam ederiz" dediğini öne sürerek aklamaya çalıştı.

Bunu da yazdılar: Halk ‘Nasıl olsa yine kayyım atanır, HDP'yi seçelim ki kayyım gelsin' demişti

AKP’nin İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atamasını aklamak için yandaş cenahın çabaları akıl almaz boyuta ulaştı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bölge halkının ‘Nasıl olsa yine kayyım atanır’ diyerek HDP’ye oy verdiğini öne sürdü.

Selvi’nin ‘Kayyım kararının altında ne var?’ başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Kayyım işi bir tahterevalliye dönüştü. Halk HDP’yi seçiyor, iktidar onları alıyor, yerine kayyım atıyor. Tekrar seçme gidiliyor, halk yeniden HDY’yi seçiyor, iktidar tekrar kayyım atıyor. Bu kısırdöngü devam edip gidiyor. Aslında bu demokrasimizin içine düşürüldüğü çıkmazı gösteriyor. Seçimlerden önceydi. Diyarbakırlı bir kanaat önderi ile konuşuyorduk. Kayyım döneminde şehre yapılan hizmetleri anlatıyordu. AK Parti de kayyımı belediye başkan adayı olarak göstermişti. “O zaman seçimi AK Parti mi alır?” dedim. “Yok”” dedi, “Seçimi HDP alır.” Sebebini sordum. “Halk ‘Nasıl olsa yine kayyım atanır. Kayyım hizmet yapar. Biz HDP’ye seçelim ki hem kimlik beyanında bulunmuş oluruz, hem de kayyım gelir hizmet almaya devam ederiz’ diye düşünüyor” demişti. Durum tam budur.”