Bülent Arınç'tan 'edepsiz' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, maaşı ile haberlere ilişkin, "Bu konuda tek yetkili makam Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir" dedi.

Bülent Arınç'tan 'edepsiz' açıklaması

Yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, maaşı ile ilgili tartışmalarla ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilen Bülent Arınç’ın maaşının diğer üyelerle de birlikte 13 bin liradan 18 bine çıkarıldığı iddia edilmişti. Arınç’ın 13 Haziran’da katıldığı bir programda maaşıyla ilgili sorulan soru üzerine de bunu gündeme getirenlere “edepsizler” demişti.

Arınç, maaş zammı konusuyla ilgili haberler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisini “Yapılan toplantıda YİK üyelerinin maaş konusunun gündeme gelmediğini ve üyelerin kendi maaşlarını belirleme gibi bir tasarrufları olmadığını belirtmek isterim. Bu konuda tek yetkili makam Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir” diyerek savundu.

Programdan video kayıtları paylaşan Arınç, “Montajlanmamış bu videoda da belirttiğim üzere bizlere devlet tarafından gerekli imkanlar sağlanmaktadır. TBMM’de bir odamız, sekretarya ve koruma ihtiyacımızı sağlayan personelimiz ve bir de emekli maaşımız mevcut.” dedi.

Arınç, aldığı eleştirilere karşılık “edepsizler” demesi için ise “Kesinlikle vatandaşlarımız ve iyi niyetli insanlar için değil, sahte kimliklere sığınarak hayali rakamlar uydurup, sosyal medyadan nefret kusan, hakaret eden troller için kullandım.” ifadelerini kullanırken, bunun da arkasında olduğunu belirtti.