Bülent Arınç’tan AKP’ye methiyeler

Arınç, "Cumhuriyet hükümetleri döneminde yapılanların 50 mislini yaptık, çünkü buna inanmıştık" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç’tan AKP’ye methiyeler

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, AKP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek seçim öncesinde AKP’ye desteklerini yineledi.

Teşkilat üyelerinden yerel seçimler için daha çok çalışmalarını isteyen Arınç, daha önce partilerinde bulunan bazı kişilerin, ‘AKP’yi yıkmak’ için CHP veya HDP ile bir araya gelmesinin ahlaki ve doğru olmadığını ifade etti.

Arınç, Erdoğan şahsında AKP’ye desteğini şöyle ifade etti:

“Madem ki bizi bu noktaya getiren, 17 yıldan beri tek başımıza iktidar yapan, muhalefet diye bir şey bırakmayan bu gücün hakkını vermemiz lazım. 17 senedir seçimle bu hükümeti ve Cumhurbaşkanını yıkamayacaklarını görenler, başka dümenlerin içine girdiler. Bunun bir ucu dışarıda iken diğer ucu içeridedir ve biz bunları fark ediyoruz, sizler de fark ediyorsunuz. Kurt ile kuzunun bir araya gelmeyeceğini herkes az çok bilir ama öyle garip ittifaklar duyuyoruz ki o kadar ihanet sayabileceğimiz karşı duruşlar görüyoruz ki ‘yarabbi bizi bununla imtihan etme’ diyoruz. Normal hayatta birbirlerine selam bile vermeyecek insanlar sırf ‘Tayyip beyi devirelim, AK Parti hükümetinin gücünü al aşağı edelim’ diye bir araya geldiler. Allah onlara fırsat vermeyecek”.

‘Cumhuriyet hükümetleri döneminde yapılanların 50 mislini yaptık’

Arınç, “Yaptıklarımızı burada anlatmaya gerek yok, bunu herkes görüyor. Gittiğiniz yolları, havalimanlarını, üniversiteleri, fakülteleri, tarım alanlarını görüyorsunuz. Yani bir şeyler yaptık, Cumhuriyet hükümetleri döneminde yapılanların 50 mislini yaptık, çünkü buna inanmıştık. Taş taş üstüne koyandan Allah razı olsun ama biz fazlasıyla yaptık” diye konuştu.