Aşiret reisi resmen CHP'nin adayı!

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri için 16 adayın daha ismi belli oldu. Etimesgut'a Celal Çelik, Maltepe'de Ali Kılıç aday oldu. Ordu'da Mustafa Adıgüzel aday gösterilirken, Bucak aşiretinden Mehmet Fatih Bucak Siverek'ten aday gösterildi.

Aşiret reisi resmen CHP'nin adayı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM’den aldığı yetkiyle belirlediği adayları açıkladı.

Adaylar arasında açıklanan isimlerden biri ise daha önce MHP’den adaylığı iptal edilen ve diğer adaylara tehditler yağdırdığı sözleriyle büyük tepki çeken, Bucak aşiretinin önde gelenlerinden Mehmet Fatih Bucak oldu.

CHP’de Siverek’le birlikte 15 ilçe adayı daha açıklandı. Buna göre, Ankara Etimesgut’ta Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Maltepe’de mevcut başkan Ali Kılıç, İstanbul Silivri’de mevcut başkan Özcan Işıklar, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut milletvekili Mustafa Adıgüzel, Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Mustafa Saruhan aday olarak belirlendi.

CHP PM’de ‘Adaylığının konuşulması bile utanç verici’ denilen eski MHP’li Mehmet Fatih Bucak ise Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aday gösterildi.

CHP’nin adayları şöyle:

Ordu Büyükşehir / Mustafa Adıgüzel

Adana – Karataş / Mehmet Yıldız

Ankara – Etimesgut / Celal Çelik

Antalya – Kaş / Hayri Süt

Hatay – Arsuz / Asaf Güven

Hatay – Kumlu / Rıfat Akkuyu

Isparta – Yalvaç / Erkan Ünal

İstanbul- Maltepe / Ali Kılıç

İstanbul – Silivri / Özcan Işıklar

İzmir – Bayraklı / Serdar Sandal

Konya – Halkapınar / Ahmet Özkaya

Konya – Taşkent / Hilal Ülkü Türedi

Muğla – Bodrum / Mustafa Saruhan

Muş – Bulanık / Fikret Hamarat

Samsun – Bafra / Kemal Bütüner

Şanlıurfa – Siverek / Mehmet Fatih Bucak