Türk-İş Başkanı Atalay'ı açık kalan mikrofonu ele verdi: 'Uzasa iş karışacaktı...'

Toplu sözleşmede işçilerin talep ettiğinin altında bir anlaşmaya imza atan Atalay'ın toplantıda Bakan Selçuk'a "uzarsa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" dediği duyuldu.

Türk-İş Başkanı Atalay'ı açık kalan mikrofonu ele verdi: 'Uzasa iş karışacaktı...'

Türk-İş toplu eylem kararı aldıktan sonra sürpriz bir şekilde hükümetle anlaşmaya varmıştı. Türk-İş’in istediği zamlarla hükümetle anlaşmaya varılan zamlar arasındaki fark işçiler tarafından tepki toplarken Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’a basın toplantısında söyledikleri ortaya koyulan işbirlikçi ve teslimiyetçi tavrı özetlemeye yetti.

Atalay’ın toplantı sırasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’la sesinin kayda alınmadığını düşündüğü anda konuşmaları kayıtlara yansıdı. Atalay’ın toplantıda bakana “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” dediği duyuldu. Bakan Selçuk’un da bu sözleri başını sallayıp gülümseyerek karşıladığı görüldü.

Atalay ayrıca geçici işçiler hakkında bakana ‘Tarım Bakanlığı geçicilerini çözeceğim diye söyle buradan sen’ diyerek ikinci bir gafa imza attı.