'Bu toplumun çocukları, genç kuşakları, İslâm’ı terkediyor'

İslamcı Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, AKP'nin seçim hezimetini konu ettiği yazısında "Bu toplumun çocukları, genç kuşakları, İslâm’ı terkediyor, ülkeyi terketme planları yapıyor..." dedi.

'Bu toplumun çocukları, genç kuşakları, İslâm’ı terkediyor'

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarı Yusuf Kaplan, 23 Haziran seçim hezimetinin nedenlerini irdelediği yazısında, yenilgiyi dini inançların zayıflamasına bağlayıp “Bu toplumun çocukları, genç kuşakları, İslâm’ı terkediyor, ülkeyi terketme planları yapıyor…” dedi.

Kaplan, “Manevî (entelektüel, kültürel, ahlâkî) temellerden yoksun maddî atılımlar hüsranla sonuçlanır!” başlıklı yazısında, Cumhuriyet’ten ve laiklikten duyduğu rahatsızlığı dile getirip “Türkiye, daha önce de söylediğim gibi, Tanzimat’la yönünü, Cumhuriyet’le / laikleşme süreciyle yörüngesini yitirdi. Son bir kaç yıldır da ruhunu yitirme tehlikesiyle karşı karşıya.” dedi.

Toplumunun ruhunun tek kaynağının din olduğunu öne süren gerici yazar, “Bu toplumun ruhunu oluşturan, tarih yapmasını mümkün kılan İslâmî değerlerini kaybediyor…” dedi ve bu sürecin ‘toplumun tarihten silinmesi’ ile sonuçlanacağını öne sürdü.

Kaplan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Yenilenen İstanbul seçimlerinde Ak Parti niçin kaybetti sorusunu sorup cevabını vermeyeceğim. Aksine, şunu söyleyeceğim: Ak Parti kazansaydı, kaybedecektik aslında.

Kaybetmeye çoktan başlamıştık. Sadece Ak Parti için söylemiyorum bunu; bu ülkenin çocukları olarak hepimiz için söylüyorum.

Kazana kazana kaybediyoruz, diyorum bir kaç yıldır her yerde…

***

Eğer bir toplum, ruhunu yitirirse, o toplum toplum olma vasıflarını da yitirir; sadece her kafadan ses gelen toplama yığınlara dönüşür; zamanla bütün dayanak ve tutamak noktalarını, bütün zorluklara göğüs germesini mümkün kılan direniş imkânlarını kaybeder ve bütün bu anlam haritalarındaki yırtılmalardan sonra parçalanmanın ve dağılmanın eşiğine sürüklenir.

Beni İstanbul seçimleri faslında ilgilendiren şey, falan Parti’nin kaybetmesi, filan Parti’nin kazanması değil artık. Beni ilgilendiren şey, bu toplumun son 4-5 yıldır hızla ruhunu yitirmeye başladığı ürpertici gerçeğidir. Dikkat ederseniz sadece bu konuyu yazıyorum burada 4-5 yıldır, esas itibariyle.

Bu toplum, bu toplumun ruhunun yegâne kaynağı İslâm’ı kaybediyor.

Bu toplumun çocukları, genç kuşakları, İslâm’ı terkediyor, ülkeyi terketme planları yapıyor…

Bu toplumun ruhunu oluşturan, tarih yapmasını mümkün kılan İslâmî değerlerini kaybediyor…

Bu toplumun İslâm’ı kaybetmesi, toplumsal olarak çözülmesi, ortak paydalarını yitirmesi, parçalanmanın eşiğine sürüklenmesi ve tarihten silinmesi demektir -Allah muhafaza!”

Gerici Kaplan, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, dünyadaki en eski anıtsal tapınak olarak kabul edilen Göbeklitepe için “Göbeklitepe Urfa’nın Peygamberler şehri kimliğini yok etmek için icat edildi” demişti.