Bu kişi Kültür Bakanlığı Müşaviri: Tesettür Allah'ın emri, başörtüsü açma kurgusu planlı bir senaryo...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Sibel Eraslan, Star'daki yazısında son dönemde genç kadınların tesettürden kurtuluşlarını sosyal medyada fotoğraflarla paylaşmasını "planlı bir nefret senaryosu" olarak yorumladı.

Bu kişi Kültür Bakanlığı Müşaviri: Tesettür Allah'ın emri, başörtüsü açma kurgusu planlı bir senaryo...

Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesaplarında başlayan #10yearschallenge kampanyasına Türkiye’de bazı genç kadınların türbanlarını çıkardıktan sonraki değişimlerini gösteren fotoğraflarıyla katılması, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Sibel Eraslan’ın “canını sıktı”.

AKP’nin yayın organlarından Star‘da, “Nedir bu başörtülü kadın nefreti?” başlıklı yazısıyla konuyu köşesine taşıyan Eraslan, “Yirmi yıllık gazeteciyim, bu başörtü açma-özgürlük kurgusunun, planlı bir nefret senaryosu olduğunu çok açık görüyorum.” iddiasında bulundu.

Bu iddiasını sosyal medyada paylaştıktan sonra, “ciddi bir linç” yaşadığını söyleyerek mağduriyet ipine sarılmayı ihmal etmeyen Eraslan “Eşcinsel lobisi ve bu lobiye dahil olmuş FETÖ unsurları çılgına döndüler. Buna CHP/ AK Parti karşıtlığı da eklendi. Şahsıma ve başı örtülü kadınlara, ağıza alınmayacak küfürler, tehditler, aşağılamalar.. Bu kamplaşmacı ve kör düşmanlık dilini tehlikeli buluyorum. İnsanların başörtüsü üzerinden bu kadar ağır bir nefret ve hınçla dolu oluşları, gerçekten içler acısı halimizi gösteriyor.. ” dedi.

Eraslan, yazısında “Şunu açık söyleyeyim ki; Siz isteseniz de istemeseniz de, Allah’ın emrine uyan kadın ve erkekler her zaman var olacaktır.” hatırlatmasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Sibel Eraslan, geçtiğimiz yıl Ocak ayında yayımlanan kararla açık bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine atanmıştı.