Bu kafayla yangın biter mi: Biz devletiz, 'uçaklar emniyetli değil' diyorsam konu bitmiştir

Bakan Pakdemirli, yangın söndürme uçaklarına ilişkin yaptığı yeni açıklamayla önceki ifadelerinin üzerine tüy dikti...

Bu kafayla yangın biter mi: Biz devletiz, 'uçaklar emniyetli değil' diyorsam konu bitmiştir

İzmir’de onbinlerce ağacı kül eden orman yangını sonrasu tepkilerin odağındaki isim Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarını söndürme üzerine yürütülen tartışmalara bir kez daha “yanıt” verdi.

“Hükûmetimize siyasi saldırı var” diyen Pakdemirli, THK’nın siyasetin oyuncağı olduğunu öne sürdü.

Teşkilatının THK’nın uçakları ile uçmak istemediğini tekrar eden Pakdemirli, kurumun sertifikalarına da güvenmediğini söyleyip, “Kim uçmak istiyorsa uçsun, benim THK’ya bir lira borcum yok” ifadesini kullandı.

Pakdemirli, “Biz devletiz. Onlar istedi diye birşey yapacak değiliz. Benim teşkilatım bununla uçmak istemiyor, nokta. Bu uçaklar emniyetli olarak görülmüyor. Memuriyeti olan insanlar ‘ben bu uçağa binmem’ diyor. ‘Bineceksin’ dediğimiz zaman da ‘beni memuriyetten atın ama ben yine de binmem’ diyor. Hele ki devletin bir bakanı ‘biz bu uçakları emniyetli bulmuyoruz’ demiş. Konu bitmiştir. En büyük filo nedir? 20 tane uçak nerede? Üç tane uçağın içinde motor yok. Vizontele filmindeki gibi. Hükûmetimize siyasi saldırı var. Kediye ciğer emanet etmek gibi, kendi bakımlarını yapamıyorlar. Bu sene 4 milyon Euro vermedik diye mi böyle oldu? THK’nın finansal koşullarından hükûmetimiz sorumlu değil. THK siyasetin oyuncağı haline dönmüş durumdadır. THK, CHP ile birlikte hareket ediyor.” dedi.