Bu hikayeyi hatırlıyoruz: Satılmak istenen ÇAYKUR'dan rekor zarar!

Özelleştirileceği iddiaları dile getirilen ÇAYKUR’un Varlık Fonu’na devredilmesi sonrasında 750 milyon lira zarar ettiği öğrenildi.

Bu hikayeyi hatırlıyoruz: Satılmak istenen ÇAYKUR'dan rekor zarar!

2017 yılında Türkiye Varlık Fonu’na devredilen ÇAYKUR, bu tarihten itibaren üst üste zarar açıklamıştı. Özelleştirileceği iddiaları konuşulan kurumun bu yıl da rekor zarar açıklaması bekleniyor.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Sözcü’de yer alan habere göre konuyla ilgili şunları söyledi:

“Arka arkaya 3 yıl kâr eden ÇAYKUR, Varlık Fonu’na devredildiği 2017 yılı ve sonrasında zarar etti. Geçen yılı 657 milyon 86 bin lira zararla kapattı. 2019’un ilk 6 ayında da 369 milyon 447 bin lira zarar var. Yıl sonunda bu zarar 750 milyon liraya çıkacak. Tüketimde bir azalma yok, çay fiyatları da son iki yılda yüzde 35 zamlandı. ÇAYKUR’un zarar ettiğine inanmak mümkün değil.”

“ÖZELLEŞTİRME YOLU AÇILIYOR”

DİSK Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, ÇAYKUR’un kasıtlı olarak zarar ettirildiğini ve bu yolla özelleştirmeye zemin oluşturulduğunu belirtmişti.

“ÇAYKUR için ‘Zarar ediyorsa satılsın’ algısı oluşturularak özelleştirmenin önü açılmak isteniyor.” diyen Aslan “ÇAYKUR’un özelleştirilmesine karşı ÇAYKUR işçilerini ve çay üreticilerini kuruma, ürününe ve toprağına sahip çıkmaya çağırıyoruz. ÇAYKUR’u zarara uğratanlar görevden alınmalı, gereken yaptırımlar uygulanmalı. Kurum, Varlık Fonu’ndan çıkarılmalı” ifadelerini kullanmıştı.