'Bu gazetecilik değil tiyatro, ama her tiyatroda perde kapanır bir gün...'

Hürriyet gazetesinin son Okur Temsilcisi olarak devam ettiği işine geçtiğimiz haftalarda son verilen Faruk Bildirici, "70 yıllık Hürriyet Gazetesi'nin inanılırlığını güvenilirliğini yıktılar geçtiler. Bundan sonra tiraj daha da düşecek. Yok edecekler, çünkü ceplerinden para çıkmadı." dedi.

'Bu gazetecilik değil tiyatro, ama her tiyatroda perde kapanır bir gün...'

Doğan Grubu’ndan Demirören Holding’e geçen Hürriyet gazetesinin son “ombudsman”ı olan Faruk Bildirici, Mart ayı başında işten çıkarılmıştı.

Hürriyet’in HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin ifadelerini çarpıtılmış şekilde ‘haberleştirmesini’ yorumlayan Bildirici, “Haberi 2 gün boyunca manşette tuttular bu yalanda ısrar ettiler. Bu gazetecilik olamaz” diye konuşan Bildirici “Tüm bunları alt alta topladığımızda gösteriyor ki bu haberler belirli bir yerden geliyor. Ayrıca günlerdir konuşulan Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNN Türk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi” dedi.

Bildirici, bugün iktidarı ilgilendiren haberlerin nasıl yapıldığını anlatırken, “Bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı var. ‘Yapma’, yapmıyor. ‘Yap’, yapıyor. ‘O haberi şuraya koy buraya koy’. Sadece İletişim Başkanlığı da değil, bugün artık basın müşavirleri bile muhabirlerin üstünde. Söyledikleri emir telakki ediliyor. WhatssApp grupları kurulmuş, buradan sorular önce onaya gidiyor. Kabul edilirse soruluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la söyleşiler yapılıyor ekranlarda, asıl sorular önceden gidiyor. Kimin gideceğini önceden seçiyorlar. Bu ne? Bu gazetecilik mi? Bu bir tiyatro, insanlar da inanıyor buna. Ama her tiyatroda da perde kapanır bir gün. Kimi zaman alkışlarla, kimi zaman yuhlarla. Göreceğiz…” dedi.

Gazetenin ve medyanın geldiği durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bildirici, “70 yıllık Hürriyet Gazetesi’nin inanılırlığını güvenilirliğini yıktılar geçtiler. Bundan sonra tiraj daha da düşecek. Yok edecekler, çünkü ceplerinden para çıkmadı. Ziraat Bankası’ndan paralar alındı ve bu ülkenin kaynakları o iş için kullanıldı. Bundan sonra ne olacak derseniz korkarım ki bu tarz şeyleri bundan sonra daha çok göreceğiz. Ayrıca günlerdir konuşulan Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNN Türk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi” dedi.