'Bu başarı tüm şantiyelere örnek olacak'

Suudi Arabistan'da aylardır ücretleri ödenmediği için greve çıkan Türkiyeli işçilerin direnişi taleplerinin kabul edilmesiyle sonuçlandı. İşçiler bu sabah yurda döndü. İşçileri İYİ-SEN Yönetim Kurulu havalimanında karşıladı.

'Bu başarı tüm şantiyelere örnek olacak'

Suudi Arabistan’ın Tebük şehrinde, otel inşaatında çalışan Türkiyeli yaklaşık 300 inşaat işçisi ücretlerinin aylardır ödenmemesine karşı İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) öncülüğünde greve çıkmış, işçilerin kararlı direnişi sonrası Baytur firması işçilerin taleplerini kabul etmiş ve ücretleri ödenmişti.

Hakları için verdikleri mücadeleyi kazanan inşaat işçileri bu sabah saatlerinde memlekete dönüş yaptı. İşçileri İYİ-SEN Yönetim Kurulu havalimanında karşıladı.

Karşılama esnasında İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan kısa bir konuşma yaptı. “Öncelikle geçmiş olsun hepiniz hoş geldiniz.” diyen Öztutan, “Orman kanunlarıyla yönetilen Suudi Arabistan’da tarihi bir başarıya imza attık. Tüm inşaat işçilerinin sesi ve umudu oldunuz. Bu başarı tüm şantiyelere örnek olacaktır. Bu tarihsel başarıya imza attığınız hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.