Brezilya'nın sağcı Devlet başkanı Bolsanaro'nun oğlu hakkındaki yolsuzluk davasında 24 adrese polis baskını

Brezilya'nın sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğluyla ilgili yolsuzluk davasında, oğul Bolsonaro'nun eski bir çalışanı ile Jair Bolsonaro'nun eski eşinin akrabalarına ait 24 adrese baskın düzenlendi.

Brezilya'nın sağcı Devlet başkanı Bolsanaro'nun oğlu hakkındaki yolsuzluk davasında 24 adrese polis baskını

Brezilya’nın dış ve iç politikadaki yönünü 180 derece değiştiren sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı. Bolsonaro’nun oğlu ve Kongre üyesi olan Flavio Bolsonaro’nun eski bir çalışanının evine savcılık kararıyla baskın düzenlendi. Brezilya devlet başkanının eski eşinin akrabalarının evinde de arama yapıldı.

Baskınlar, Flavio Bolsonaro ve eski çalışanlarından Fabrício Queiroz’un 15 yıl boyunca bir yolsuzluk ağının başında bulunduğu, olmayan memurların maaşlarını cebe indirerek Brezilya devletinin parasını çaldığı suçlamalarına ilişkin soruşturma kapsamında yapıldı.

Reuters’ın savcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, 24 farklı adrese düzenlenen baskınlarda bazı cep telefonlarına ve belgelere el kondu. Arama yapılan adresler arasında, Flávio Bolsonaro’nun ortağı olduğu bir çikolata dükkanı ile Jair Bolsonaro’nun eski eşi Ana Cristina Valle’nin akrabalarının evlerinin de bulunduğu belirtildi.

Fabrício Queiroz, Jair Bolsonaro’nun da 1980’lerden bu yana arkadaşı olarak tanınıyor.

KANITLAR ORTADAN KALDIRILMIŞ OLABİLİR

Bolsonaro hakkındaki soruşturma, sağcı vaatlerin yanı sıra yolsuzluk karşıtı bir kampanya ile iktidara gelen Jair Bolsonaro’nun seçmenleri arasındaki desteğini olumsuz etkilemiş durumda. Bazı muhaleflerse, baskınları Bolsonaro ailesinin Rio mafyasıyla ilişkilerinin ifşa edilmesi yolunda bir umut olarak gördüklerini söylüyor. Sosyalizm ve Özgürlük Partisinden Guilherme Boulos, “Eğer Queiroz Bolsonaro ailesi hakkında bildiği her şeyi anlatırsa, hükümet düşer” dedi. Bununla birlikte, ilk olarak Aralık 2018’de açılan soruşturmanın çok yavaş ilerlemesi nedeniyle muhtemel kanıtların ortadan kaldırılmış olduğuna dair kötümser bir görüş de söz konusu.

Oğul Bolsonaro ise hakkındaki iddiaları reddediyor.