Bozdağ: Böylesi bir durumda, seçmenin oy tercihine bakılmaz

Bozdağ, YSK'nin seçim iptali kararını savunarak, "Böylesi bir durumda, seçmenin oy tercihine bakılmaz. Aynı sakatlık nedeniyle diğer seçimler iptal edilemez." ifadelerini kullandı.

Bozdağ: Böylesi bir durumda, seçmenin oy tercihine bakılmaz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, YSK’nin seçim iptali kararını savunarak, “Böylesi bir durumda, seçmenin oy tercihine bakılmaz. Aynı sakatlık nedeniyle diğer seçimler iptal edilemez.” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi’nin iptali ve yenilenmesi sebebiyle; sakatlık aynı olsa bile olağan ve olağanüstü itiraz edilmediği veya itirazlar karara bağlandığı için kesinleşmiş Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarlık seçimleri yenilenmez’ diye konuştu.

Bozdağ’ın açıklaması şöyle:

“Tam kanunsuzluk, tam kanuna aykırılıktır. Kanunun açık ve emredici kuralına aykırı Sandık Kurulu teşkili, kuşkusuz tam kanuna aykırılıktır; tam kanunu çiğnemektir; açık ve tam bir kanunsuzluktur. Bu halde aranacak tek şey, sadece kanuna aykırı oluşturulmuş sandık kurulu sayısı ile bu sandıklardaki seçmen sayısı çarpımı sayısal sonucunun, seçim sonucunu etkileyecek bir sayıya ulaşıp ulaşmadığıdır. Böylesi bir durumda, seçmenin oy tercihine bakılmaz”

Bozdağ, aynı durumun yaşandığı diğer seçimlerin neden iptal edilmediğine ilişkin olarak ise, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi’nin iptali ve yenilenmesi sebebiyle; sakatlık aynı olsa bile olağan ve olağanüstü itiraz edilmediği veya itirazlar karara bağlandığı için kesinleşmiş Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarlık seçimleri yenilenmez” ifadelerini kullandı.