Bozankaya'da patrondan 'yeter ki sendikadan vazgeç' vaatleri

Ankara Bozankaya fabrikasında 10 işçiyi sendikalı oldukları için işten çıkartan patron işçileri Birlesik Metal-İş Sendikası'ndan vazgeçirmek için vaatler sıraladı.

Bozankaya'da patrondan 'yeter ki sendikadan vazgeç' vaatleri

Ankara Sincan OSB ve Kazan’da tesisleri bulunan BOZANKAYA AŞ.’de firma yönetimi, işçilerin sendikalaşmasının önüne geçmek için vaatlere başladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’na (BMİS) üye olan işçileri hukuksuz şekilde işten atan yönetim, işçilere sendikadan vazgeçmeleri karşılığında alışveriş çeki, yakacak yardımı gibi vaatlerde bulundu.

BMİS’ten yapılan açıklamada ise “Çok değil, bundan bir yıl önce de işçiler sendikaya gitmesin diye iki ikramiye vereceğim demiş, “tehlike” geçince “para mara yok” demişti. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar. Ama nafile… #MAN Bozankaya işçilerinin tutulmayacak sözlere karnı tok.” denildi.

BMİS açıklaması şöyle:

“SENDİKADAN KURTULMAYA ÇALIŞAN PATRONUN PANİK İÇİNDEKİ HEZEYANI:

Ankara Sincan ve Kazan’da kurulu #BOZANKAYA AŞ. işletmesinde çalışan işçiler, sendikamıza üye oldular.
İşletme genelinde çoğunluğu sağlayan Sendikamız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki tespiti için başvuruda bulundu

BOZANKAYA sendikadan kurtulmak için işçilere yine vaat veriyor
Sendikamızın örgütlenmesini engellemek için türlü yollara başvuran Bozankaya, Cuma günü 10 üyemizi işten çıkardıktan sonra bugün de fabrikada topladığı işçilere vaat üstüne vaat verdi.

İşçilere konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Uğurluel, işçilere sendikadan vazgeçmeleri için panik halinde şu vaatleri verdi:

– 1 maaş ikramiye.
– Sincan fabrikasıyla Kazan fabrikası arasındaki yüzde 2’lik ücret farkının giderilmesi,
– 100’er lira yakacak yardımı
– Ramazanda 100 lira alışveriş çeki
– Bayramlarda 300’er lira para
– Devamlılık primi
– Yıllık izin öncesi izin parası
– Asgari ücret zammına bakılacak, üstüne 1-2 puan verilecek
Şirket yöneticisi Semih Bey, işçilere bu vaatleri veriyor. İşçileri çocuk gibi kandırmaya çalışıyor. Çok değil, bundan bir yıl önce de işçiler sendikaya gitmesin diye iki ikramiye vereceğim demiş, “tehlike” geçince “para mara yok” demişti. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar.
Ama nafile…
#MAN Bozankaya işçilerinin tutulmayacak sözlere karnı tok.
Bozankaya işçileri sendika ile güvence altına alınmış, kalıcı haklar istiyor.”