Böyle olur RTEÜ'nün konuşmacısı: Pezevenkliği medeniyet yaptınız...

Gerici Şevki Yılmaz, üniversitenin kongre merkezinde kadın haklarına nefret kustu, "Ne günlerden ne günlere. 20 sene evvel olsaydı bu tören hepimiz hapisteydik rektörle beraber." dedi.

Böyle olur RTEÜ'nün konuşmacısı: Pezevenkliği medeniyet yaptınız...

AKP destekçisi Akit gazetesi’nin köşe yazarı ve eski Refah Partili Şevki Yılmaz, Rize’de bulunan Recep Tayyip Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı, kullandığı belaltı ifadelerle kadın düşmanlığını kustu.

Olay53.com adlı internet haber sitesinde yer alan habere göre Yılmaz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, AKP Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Reisü’l Kurra Vekili Şeyh-ül Kurra Mustafa Demirkan, Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Rize İrşad Vakfı Müdürü Kadir Kara, AKP Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, İl Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu, ilçe müftülerinin de olduğu kalabalığa seslendi.

Konuşmasında Kur’an öğrenilmesin diye ilkokulların 8 yıl kesintisize çıkartıldığını öne süren Yılmaz, “Ne çileler çekildi Kur’an’ın bugüne kadar ulaşması için. 28 Şubat’tan sonrakine bakın. Eskileri biz görmedik ama bu zulmü 28 Şubat içinde gördük. Ne zulümler Kur’an’a yasak koymak için, Kur’an öğrenilmesin diye ilkokulları 8 yıl kesintisize çıkarttılar ki çocuklar hafızlık yapmasın, 8 yaşından sonra 15 yaşına geçmiş kişi hafız olmaz diye, meslek okullarını bile bizim yüzümüzden katlettiler. İmam Hatip okullarının temeline dinamit lokumu koymaya kalktılar. 10 yaşından küçük çocuğa imam Allah’ın kitabını öğretirse o imama 3 yıl hapis cezası getirdiler. 2 yıl vermiyor 2 yıl verse belki memuriyetine imam olarak dönecek ölene kadar imamlık hakkını ortadan kaldırmak için 3 yıl ceza getirdiler. Tuttu mu tutmadı. Bin yıl savaşacağız diyorlar bin yıl. Öyle diyorlardı o 28 Şubat Batı Çalışma Grubu, yani bermuda çetesi grubu, nerede o çete şimdi. Bin yıl sürecek diyordu Çevik Bir. Sen neredesin Çevik Bir, ben Rize’deyim şimdi. Çatlasanız da patlasanız da Allah’ın nurunu bu ülkede kimse söndüremeyecek.” şeklinde konuştu.

“20 SENE ÖNCE OLSAYDI…”

Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a program için salonu tahsis etmesi nedeniyle de teşekkür ederek, “İşte üniversite salonundayız. Değerli rektörüme gerçekten teşekkür ederim bu salonu tahsis ettiler. Ne günlerden ne günlere. 20 sene evvel olsaydı bu tören hepimiz hapisteydik rektörle beraber. Nimetlere şükredin. Nimetlere şükretmezsek Allah azabını getirir. Şimdi bir bir yasakların kalktığı bir dönemdeyiz” diye konuşurken Yılmaz’ın bu sözleri alkış aldı.

Yılmaz, konuşmasında daha sonra İstanbul Sözleşmesi’ni ve kadın haklarını hedefine alıp “Şimdi aileden bizi yıkmak için yeni oyunları Masonlar ortaya koydular. Bazı kardeşlerim de bu oyuna düşüyorlar. Bizde kadın erkek ayrımı yok hepsi ailedir. Aile, kadın erkekten meydana gelmiştir. Domuzun bile kabul etmediği ahlaksızlığı teşvik eden bir felaket eskiden de vardı ama artırılarak devam ediyor. Bizle çok savaş ediyorlar. Sadece Suriye’deki olay değil ahlak savaşından daha tehlikeli bir savaş yok. Aklımızı başımıza alacağız. Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır. Açık ve net konuşuyorum. Avrupa kim. Terbiyesizlere bak ya. Avrupa’da kadın hakkı arayacaklar. Kadın hakkı dediğiniz Avrupa’da var mı bana sorun” deyip kadına haklarını İslam’ın verdiğini öne sürdü.

Gerici isim sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah’tan korkun ya. Açık ve net konuşuyorum. Derdim olduğu için şehir şehir geziyorum bütün Türkiye’de. Aileyi ayakta tutan erkek kadın birliğini dinamitlediğiniz zaman devlet olmaktan tarihe gömülürsünüz. Onun için savaşın şekli 100 senedir değişti aileden bizi yıkmak istiyorlar: Aile olmadan devlet olur mu?”