Böyle buyurdu 'Prof. Dr.' Ergün Yıldırım: Kimse kusura bakmasın, kadınlar biz erkeklere Allah’ın emanetidir

Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, "Kimse kusura bakmasın! İslam tarlasında feminist ve toplumsal cinsiyet ideolojisini ekemezsiniz." dedi.

Böyle buyurdu 'Prof. Dr.' Ergün Yıldırım: Kimse kusura bakmasın, kadınlar biz erkeklere Allah’ın emanetidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut cinayetine ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ”Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir.” ifadelerine yer vermiş, Erbaş’ın sözleri sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Erbaş’ın sözlerinde “kadının kime emanet olduğu” (!) konusundaki “boşluğu” ise AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ta yazan Ergün Yıldırım tamamladı. Yıldırım, “Çarpılan bilinçlerin kadın şiddetinde dini hesaba çekmeleri” başlıklı yazısında “Kimse kusura bakmasın! İslam tarlasında feminist ve toplumsal cinsiyet ideolojisini ekemezsiniz.” derken “Kadınlar biz erkeklere Allah’ın emanetidir, erkekler kadınlar üzerinde kavvamunedir, erkekler ve kadınlar birbirlerinin velisidir…” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Kimse kusura bakmasın! İslam tarlasında feminist ve toplumsal cinsiyet ideolojisini ekemezsiniz. Bu tohumların taşıyıcısı olmuşsanız, çarpılmış bilinçlerinizle başka tarla arayınız kendinize. O zehirli tohumlardan ne İslam çıkar ne de Müslümanlık. Batı modernliğinin feminizmi ile çarpılmış zihinleriniz tahrifata uğramış. Tahrifata uğramış zihinlerinizle İslam’ı da tahrif edemezsiniz. Tahrif ettiğiniz kendi benliğiniz sadece. Kadınlar biz erkeklere Allah’ın emanetidir, erkekler kadınlar üzerinde kavvamunedir, erkekler ve kadınlar birbirlerinin velisidir…Biz modernitenin “özgürlük ve eşitlik ötesinde” kadına bakarız. Oradan baktığımızda da kadınla ilişkilerimizi egemenlik ilişkileriyle okumayız. Adaletle, dostlukla, sahip çıkmakla, merhamet ve muhabbetle, dayanışma ile yorumlarız.”

“AVRAT PAZARI” ÖNEREN ESKİ FETHULLAH AŞIĞI…

‘Prof. Dr.’ unvanı da bulunan Ergün Yıldırım, yaklaşık 2 yıl sürdürdüğü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etmişti. Halen bu fakültede Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmakta olan Yıldırım, AKP-Cemaat ortaklığı döneminde Fethullahçılığın akademideki önde gelen isimlerinden biri olarak hatırlanıyor. AKP ile Gülen cemaatinin ilişkilerini anlatan “Yeni Türkiye’nin Yeni Aktörleri: AK Parti ve Cemaat” isimli kitabıyla da bilinen Yıldırım sözkonusu “eser”inde Fethullah Gülen’i Muhammed peygambere benzetiyordu.

Yıldırım 2017’de CNN Türk’te katıldığı bir programda Osmanlı’da köle kadınların satıldığı ‘avrat pazarlarını’ kadınların topluma katılmasına örnek olarak göstermişti.