Boşanmayı terör olarak niteleyen TİHEK Başkanı Arslan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, katıldığı Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) toplantısında kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemeye ve bununla mücadele etmeyi esas alan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alarak, sözleşmenin aileyi koruma kaygısı taşımadığını iddia etti.

Boşanmayı terör olarak niteleyen TİHEK Başkanı Arslan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, kadına yönelik şiddeti önlemeyi ve bununla mücadele etmeyi esas alan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanunu hedef alarak, sözleşmenin ve kanunun aileyi koruma kaygısı taşımadığını ileri sürdü.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, katıldığı Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) toplantısında İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun ile ilgili bir sunum yaptı.

Arslan sunumunda, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemeye ve bununla mücadele etmeyi esas alan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alarak, sözleşmenin aileyi koruma kaygısı taşımadığını iddia etti. Arslan, ailenin korunması ve kadına karşı şiddeti önlemeye dair olan 6284 sayılı kanunun ise cezalandırma mekanizması haline geldiğini ifade etti.

“BOŞANMA TERÖRDÜR”

2018 yılında Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Adalet Bakanlığı ile ilişkilendirilen TİHEK Başkanı Süleyman Arslan geçen yıl yaptığı bir konuşmada: “Boşanma oranları çok yüksek. Yıllık 500-600 bin evlilik, 130 bini aşan boşanmalar yaşanıyor. Boşanma oranları Türkiye’de yüzde 20’leri aştı. Bu 130 bin ailede huzursuzluk anlamına gelir. Bu eşlerin, çocukların, annelerin, babaların, akrabaları da kattığınız zaman ciddi huzursuzluk içinde olduğumuzu gösterir. Bu aslında bir terördür, çocuk hakkı ihlalidir. Bunlar çok ciddi can yakıyor. Bu, çocuklar sevgisiz büyüyor demektir. Çocuklar, duygu boşluğu yaşıyor, kontrolsüz kalıyor demektir.” demişti