Boris Johnson'dan 'Brexit' açıklaması: Anlaşmasız ayrılmak zorunda kalacağız

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bazı milletvekilleri ile Avrupa Birliği’ni (AB) Brexit’i engellemek için iş birliğine gitmekle suçladı.

Boris Johnson'dan 'Brexit' açıklaması: Anlaşmasız ayrılmak zorunda kalacağız

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Facebook üzerinden düzenlenen “Halkın Başbakana Soruları” adını verdiği yayında kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Johnson, yayında yaptığı Brexit açıklamasında “Brexit’i parlamentoda engelleyebileceklerini düşünenler ile Avrupalı dostları arasında korkunç bir iş birliği var” ifadelerinde bulundu.

AB’nin İngiltere ile Brexit konusunda anlaşmaya varmak veya mevcut anlaşmayı düzeltmek için taviz vermeye istekli olmadığını savunan Johnson, “Üç kez reddedilmesine rağmen Brexit anlaşmasının her kelimesine, her virgülüne yapışmış durumdalar. Buna tedbir maddesi de dahil çünkü hala Brexit’in parlamentoda engellenebileceğini düşünüyorlar” dedi.

Bu durumun sürmesi halinde İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılmak zorunda kalacağını ifade eden Johnson, “Benim istediğim bu değil, amaçladığımız bu değil ama Avrupalı dostlarımızın taviz vermesi lazım” sözlerine yer verdi.