Bolton'dan 'darbe' çağrısı: Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanları demokrasiyi korumalıdır

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanlarına çağrı yaptı.

Bolton'dan 'darbe' çağrısı: Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanları demokrasiyi korumalıdır

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanlarına çağrı yaptı. Bolton, daha önce de Venezuela’yı asker göndermekle tehdit etmesiyle gündeme gelmişti.

Bolton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanları, şimdi Venezuela halkının yanında yer alma zamanıdır. Venezuela için anayasayı ve demokrasiyi korumak sizlerin sorumluluğu ve hakkıdır.” sözlerine yer verdi.

Bolton,  kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu tanıdığını açıklayan Venezuela ordusunda görevli bir generale atıf yaparak, “ABD, Venezuela ordu mensuplarına General Yanez’i takip etmeleri ve demokrasiyi savunan barışçıl protestocuları korumaları çağrısında bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Venezuela Hava Kuvvetlerinde görevli bir General Francisco Esteban Yanez, ABD destekli Guaido’yu tanıdığına yönelik açıklamada bulunmuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de dün yaptığı bir açıklamada, “Maduro rejimine son verme zamanı geldi.” ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Venezuela Silahlı Kuvvetleri mensubu askerler, ABD’nin baskısına karşı durmaya hazır olduklarını göstermek için yürümüş, Venezuela Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bugün, 28 Ocak, şanlı ordumuzun erkek ve kadınları, Amerikan emperyalizminin aralıksız saldırıları karşısında morallerin yüksek olduğunu sergiledi. Venezuela’yı korumak boynumuzun borcu” sözlerine yer verilmişti.