Bolton: Venezuela’ya askeri müdahaleyi düşünmüyoruz, ancak bütün seçenekler masada

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ABD'de bir radyoya yaptığı Venezuela değerlendirmesinde, Venezuela’ya askeri müdahaleyi düşünmediklerini ancak diğer tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti.

Bolton: Venezuela’ya askeri müdahaleyi düşünmüyoruz, ancak bütün seçenekler masada

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, yakın zamanda Venezuela’ya askeri bir müdahaleyi düşünmediğini belirtirken, bütün seçeneklerin masada olduğunu da dile getirmeyi ihmal etmedi.

ABD’de bir radyo kanalına konuşan Bolton, sunucunun “Washington’un tek başına veya Brezilya ve Kolombiya ile birlikte pek yakında Venezuela’ya askeri müdahaleyi düşünüp düşünmediği” sorusuna “Hayır” yanıtını vererek şöyle devam etti:

“Başkan, bütün seçeneklerin masanın üstünde olduğunu söyledi. Bizim şimdiki önceliğimiz iktidarın barışçıl bir şekilde el değiştirmesi.”

Danışman Bolton, diğer ülkelere Maduro hükümetiyle ticaret yapmaktan kaçınmaları, Venezuela ile altın da dahil olmak üzere doğal kaynakların ticaretini durdurmaları çağrısında bulundu.

Venezuela’da ABD tarafından tanınan ‘geçici devlet başkanı’ Juan Guaido, Meksika ve Uruguay devlet başkanlarının Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile kendisi arasında arabuluculuk yapma tekliflerini reddetti. Guaido bu ülkelerin liderlerine “tarihin doğru tarafında yer almaları” çağrısı yaparak; bu siyasi mücadelede tarafsızlığın onları Maduro’ya yakın kıldığını savundu.

Bolton geçtiğimiz günlerde elinde bulunan notlar ve bir haritanın medyaya yansımasıyla gündeme oturmuştu: