ABD: Görüşme verimli geçti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır" dedi.

ABD: Görüşme verimli geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın muhatabı İbrahim Kalın’dır” dedi.

Erdoğan, Meclis’teki grup toplantısı sonrası gazetecilerin konu ile ilgili sorusuna “Bolton’ın muhatabı İbrahim Kalın’dır. Gerekli olsa görüşecektik ama gerekli olmadı, bir tepki olarak değerlendirmemek gerekir.” ifadeleriyle yanıtladı.

Erdoğan, Bolton’la yapılan görüşmeler sonrasında ABD Başkanı Donald Trump ile her an bir görüşme yapabileceğini ancak henüz bir randevulaşma olmadığını söyledi.

AKP lideri, “Bolton görüşmesinin ardından harekat her an olabilir. Bir gece ansızın gelebiliriz.” ifadelerini de kullandı.

John Bolton bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkan Yardımcısı ve diğer yetkililerle buluşmuştu.

DUNFORD VE JEFFREY KALIYOR

Bolton’un öğleden sonra Ankara’dan ayrılacağı, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in bir süre daha kalarak görüşmelere devam edeceği belirtildi.

“GÖRÜŞME VERİMLİ GEÇTİ”

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Garret Marquis ise Bolton’un Ankara’daki temaslarına ilişkin “John Bolton ile İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusundan uygun bir hızla çekilme kararı hakkında verimli bir görüşme yaptı” dedi.

İbrahim Kalın başkanlığındaki Türk heyeti ile John Bolton başkanlığındaki ABD heyeti arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan görüşme 2 saat 10 dakika sürmüştü.

Görüşmede Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çelik ve diğer ilgililer yer alırken ABD heyetinde ise Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi James Jeffrey ve diğer yetkililer hazır bulundu.

BOLTON NE DEMİŞTİ?

Bolton Türkiye’ye gelmeden önce İsrail’de yaptığı açıklamada “Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlemesini istemiyoruz. Kürtleri korumaya yönelik anlaşma imzalanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek” demişti.