Boğaziçi'nin atanmış rektörü çakarlı araç kullanmaktan ceza aldı

Uygulamaya takılan araçlar arasında Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın kırmızı plakalı aracı da yer aldı.

Boğaziçi'nin atanmış rektörü çakarlı araç kullanmaktan ceza aldı

Çakar lamba kullanımına ilişkin yasağın genişlemesinin ardından İstanbul polisi birçok noktada çakarlı araçlara yönelik uygulama yaptı. Uygulamaya takılan araçlar arasında Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın kırmızı plakalı aracı da yer aldı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik polisleri yaptığı çalışmalarda yetkisiz çakar kullanımıyla ilgili il genelinde çeşitli noktalarda denetimler gerçekleştirdi.

Sözcü’nün haberine göre Denetimlerde resmi plakalı çakarlı araçlarda durdurulup yetkisi olmayanlara cezai işlem uygulandı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yolunda durdurulan araçlar arasında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından kullanılan kırmızı plakalı resmi bir araç da bulunuyor.

Trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan ‘çakar lamba’ kullanımında yeni dönem dün başladı. Yasağın ardından İstanbul genelinde gün boyu bir çok noktada polis denetimler yaptı. Denetimlerde 63 çakarlı aracın yakalandığı öğrenildi. “Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak” gerekçesiyle 63 sürücüye 2 bin 4’er liradan toplam 126 bin 252 lira para cezası kesildi. Denetimler sırasında emniyet şeridini kullanan 86 sürücüye ise toplam 86 bin 172 lira ceza kesildiği belirtildi.

Çakar uygulamasına uymadığı tespit edilen araçlar trafikten men edilecek. Yetkisiz çakar kullanan kamu görevlileri hakkında işlem başlatılacak. Çakar sistemini ise ambulans, itfaiye ve polis ve jandarma araçlarıyla devletin en üst protokolünde bulunan 29 makam kullanılabilecek.