BMİS, TİS sürecindeki taleplerini metal işçileriyle açıklayacak

"MESS 2019 / 2021 Grup TİS süreciyle ilgili taleplerini ve gerekçelerini Gebze’de yüzlerce metal işçisiyle birlikte açıklıyor!"

BMİS, TİS sürecindeki taleplerini metal işçileriyle açıklayacak

Birleşik Metal-İş (BMİS), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine dair taleplerini metal işçileriyle birlikte Gebze’de açıklayacak.

BMİS, 2019-2021 dönemine ait TİS teklifini patronların sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) ilettiğini duyurdu. BMİS, sürece ilişkin taleplerini vardiya çıkışında yüzlerce metal işçisinin katılacağı toplantı ile kamuoyuna duyuracak.

BMİS’ten yapılan “MESS 2019 / 2021 Grup TİS süreciyle ilgili taleplerini ve gerekçelerini Gebze’de yüzlerce metal işçisiyle birlikte açıklıyor!” başlıklı çağrı şöyle:

130 bin metal işçisi ve ailelerini yakından ilgilendiren grup toplu iş sözleşmesi ile ilgili hazırlıklarını sonuçlandıran sendikamız, Metal İşverenleri sendikası MESS’e 09 Eylül 2019’da verilecek olan toplu iş sözleme teklifinin tüm ayrıntılarını ve gerekçelerini GEBZE’de fabrikalardan vardiya çıkışı yüzlerce metal işçilerinin katılacağı toplantıda kamuoyu ile paylaşacaktır.

Sendikamız Birleşik Metal-İş;

1 Eylül 2019-31 Ağustos 2021 dönemi MESS Grup TİS süreciyle ilgili taleplerini,

11 Eylül 2019 Çarşamba günü GEBZE’de açıklayacaktır.

Sendikamız Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU ve Genel Yönetim Kurulumuzun yanı sıra;
Metal işçileri-üyelerimiz işçi tulumları ve baretleriyle toplantıya katılarak sermayenin kölesi olmayacaklarını ve insanca yaşamak istediklerini “İnsanca Yaşam, İnsanca Ücret” talebini haykıracaklar.
Siz değerli basın mensuplarının Metal işçilerinin bu zorlu hak ve ekmek mücadelesinde yanımızda olacağınız inancıyla teşekkür ediyoruz.

Tarih: 11 EYLÜL 2019 – ÇARŞAMBA Saat: 17.00

Adres: Holiday İnn-Gebze Osman Yılmaz Mh. 633-2 Sk. No:55 Gebze – Kocaeli

Not: Basın mensuplarımız için; saat: 16.00’da Sendikamız Genel Merkez Bostancı adresinden araç kaldırılacaktır…