'Bize oy verin cennete gidin' diyen AKP'li Yılmaz'dan tepkiler üzerine tuhaf açıklama

AKP Sivas Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Adayımıza verdiğiniz oy mahşerde kurtuluş belgeniz olacak" sözünün çarpıtıldığını öne sürdü.

'Bize oy verin cennete gidin' diyen AKP'li Yılmaz'dan tepkiler üzerine tuhaf açıklama

AKP Sivas Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken söylediği akıl almaz sözler büyük tepki çekmişti.

İsmet Yılmaz, o sözleri sonrası gelen tepkilere yanıt verdi. AKP’ye yakın İnternethaber‘e konuşan Yılmaz, “sözlerinin çarpıtıldığını” öne sürdü.

Yılmaz, “Biz emaneti ehline verin, diyoruz. O zaman doğru bir iş yapmış olursunuz. Bir hayra vesile olan onu yapmış gibidir. Bu aday halk için hizmet ettiğinde onun yapacağı hizmetlere vesile olacak, onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir demek istedik. Biz belediye başkanlarını ayrım yapmaksızın halka hizmet götürsün diye seçiyoruz. Onlar hizmet götürdüğü zaman o hizmette sizler de ortak olacaksanız demek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA TWİTTER’DAN YAPTI

Yılmaz, konuyla ilgili Twitter adresinden de açıklama yaptı. Kullandığı ifadelerin partisindekileri de “üzdüğünü” gördüğünü belirten Yılmaz, şöyle dedi:

“AK Parti Teşkilatımızın düzenlediği “Gençler Soruyor” toplantısında Belediye Başkan adayımızın tercih edilmesinin daha doğru olacağını belirterek, Yunus’ca her yaptığın seni karşılar dedik.

Ancak bu ifadenin, aralarında beraber çalıştığım arkadaşlarımın da olduğu kimseleri üzmüş olduğunu görmekten büyük bir üzüntü duydum. Ben, bu söylenenlerden beriyim. Ben gelmedim dava için. Benim işim sevi için “