‘Biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz' dedim, adam şaşırdı, 'Nasıl olabilir? Impossible, impossible' dedi

Bir gün bakanlarla yurt dışı toplantısındayım. "Biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz" deyince Amerikalı bakan dedi ki "Sayın bakan, herhalde bir sıfır hatası var. Herhalde 200 demek istedin." "Yok, biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz" dedim. Adam şaşırdı, "Nasıl olabilir? Impossible, impossible" dedi.

‘Biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz' dedim, adam şaşırdı, 'Nasıl olabilir? Impossible, impossible' dedi

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, ABD’li bir bakanla arasında geçen konuşmayı anlattı: ” ‘Yok, biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz’ dedim. Adam şaşırdı, ‘Nasıl olabilir? impossible, impossible’ dedi.”

Perpa’da esnafla buluşan Yıldırım, ‘Özal geldi işler düzeldi’ diye konuştu.

Yıldırım’ın konuşması şöyle:

“Türkiye’de istikrar olmadığı dönemlerde neler yaşandığını hepiniz biliyorsunuz. 1970’li yıllar Türkiye’nin kayıp yıllarıdır. 1980’de rahmetli Özal geldi işler düzeldi istikrar ülkenin kazanmasına sebep oldu. 1990’larda yine istikrar kayboldu. 28 Şubat ile koalisyonla boşa geçen 10 yıl oldu.

2000’li yıllar geldi. Halkımız AK Parti güç ve destek verdi 16 yıldır çalışıyoruz, çabalıyoruz ülkemizi bir noktaya getirdik. Türkiye bu 16 yılda ben 12 yıl bakanlık yaptı. Bu dönemde yaptığımız yollar, tüneller, köprüler, havaalanları, demiryolları, internet ağları ile Türkiye’yi dünyada alt yapı gelişmişliği bakımından 39. sıradan 9. sıraya çıkardık. 30 sıra birden yükseldik. Dünyada en gelişmiş 9. ülke Türkiye yollar bakımından, havaalanları bakımından internet bakımından demiryolları, limanlar, deniz taşımacılığı kolay bir iş değil. Başardık, çalışırsan kazanırsın çalışırsan başarırsın.”

‘ZOR OLAN HEMEN YAPILIR, İMKANSIZ ZAMAN ALIR’

“Az laf çok iş. Ülkeyi doğudan batıya kuzeyden güneye yollar ile böldük. 2 bin kilometre bölünmüş yol yaptık.

Bir gün bakanlarla yurt dışı toplantısındayım. “Biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz” deyince Amerikalı bakan dedi ki “Sayın bakan, herhalde bir sıfır hatası var. Herhalde 200 demek istedin.” “Yok, biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz” dedim. Adam şaşırdı, “Nasıl olabilir? Impossible, impossible” dedi. Dedim ki “Zor olan hemen yapılır, imkansız zaman alır.”

TAPU DAĞITACAK

“İmar barışı benim başbakanlığım döneminde çıkan bir yasadır. Bu yasa çerçevesinde Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde vatandaş müracaat etti. 2 milyona yakın İstanbul’da. Başka bir sorun daha var. O da rahmetli Özal döneminde başlayan özellikle gecekondularla ilgili bir sorun. Tapu tahsis belgesi elinde bulunan ancak mülkiyeti hazineye ait yerlerin tapularının verilmesi. Biz bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Bu çalışmanın esası şu. Hazineden belediyeye devralacağız. Daha sonra belediye uygun ödeme şartlarında hak sahiplerine bunları verecek tapusunu da hemen verecek. Yani gecekondu niteliğinde tapu tahsis belgesine sahip konutlar tapuya dönüştürülecek ve 30 yıldan beri devam eden bu çile de sona ermiş olacak. 1 milyonun üzerinde olduğu da söyleniyor. Her yerde var. Bütün ilçelerde gecekondu yapılaşması var. Önce tapu tahsis belgesiyle müracaat edecek, sonra bu tapu tahsis belgesinin hazinenin yeri olanlar belediyeye önce geçecek. Daha sonra da hak sahibine uygun taksitlerde uygun ödeme koşullarında bunun devri yapılacak. Ve tapusu teslim edilecek. Hemen tapu teslim edilecek ödemeler bilahare taksit taksit gerçekleşecek. Bütün ilçeler hazır. Hepsini eş zamanlı olarak başlatacağız.”