‘Birileri beni 30 Ağustos üzerinden test etmeye mi çalışıyor? Ben 30 Ağustos’ta evlendim!’

Aktaş, "Kimse benim Atatürk, Zafer Bayramı, 30 Ağustos, Kurban Bayramı sevgimi tartışamaz" şeklinde 'sert' konuştu.

‘Birileri beni 30 Ağustos üzerinden test etmeye mi çalışıyor? Ben 30 Ağustos’ta evlendim!’

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Ağustos ile Ormancılık Günü’nü bir tutmuş, “Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil” sözleriyle tepki çekmişti.

Aktaş, kendisine yapılanları ‘linç’ olarak tanımlamış, ithamların ‘gelenek ve aile yapısına’ ters olduğunu savunmuştu. Çok geçmeden Aktaş’ın arşivi de ortaya dökülmüştü:

Meclis toplantısında konuşan AKP’li Belediye Başkanı Aktaş, 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına gururla katıldığını, konuya ilişkin görüntülerin arşivlerden çıkarılabileceğini söyleyen Aktaş, “Milli ve manevi değerlere olan bağlılığımı kimse ile tartışmam. Buna kimsenin hakkı yok. Yeri gelmişken tekrar ediyorum. Bizlere bu zaferi armağan eden, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle ve şükranla yad ediyorum. 30 Ağustos, Türk Milletinin istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır” ifadelerini kullandı.

Bursa Hayat’ın haberine göre, Alinur Aktaş, 30 Ağustos’a verdiği değeri ‘düğün tarihi’ ile gösterdi:

“Bana, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve şehitlerimize karşı olduğum yaftası yapıştırılmaya çalışılıyor. İfadelerimi çarpıtanlara, o gün mecliste dile getirdiğim sözlerle cevap vermek isterim: ‘O şehitlere, ayağının tozuna kurban olduğum o şehitlere ben nasıl laf söylerim? Amaç bana bir yafta vurmaksa, kusura bakmayın benim böyle bir düşüncem yok. Birileri beni 30 Ağustos üzerinden test etmeye mi çalışıyor? Buna gerek yok. Kimse benim Atatürk, Zafer Bayramı, 30 Ağustos, Kurban Bayramı sevgimi tartışamaz’ Anlayana, anlamak isteyene bu sözler yetmez mi? Bu ifadeler düşüncemi, hayat felsefemi ortaya koymuyor mu? Ama duymak istemeyen kulaklara, görmek istemeyen gözlere karşı ne yapabilirsiniz? Çünkü onların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bu yüzden kullandığım kelimeleri farklı mecralara çektiler. Kimse bizim milli ve manevi değerlere hassasiyetimizi sınayamaz, sınamaya da kalkmasın.”

Aktaş, “Kimse benim Atatürk, Zafer Bayramı, 30 Ağustos, Kurban Bayramı sevgimi tartışamaz” şeklinde ‘sert’ konuştu.

Aktaş’ın 30 Ağustos saldırısı ilk değildi:

Alinur Aktaş, 30 Ağustos tarihinin anlamına binaen evliliğini bile bu tarihte gerçekleştirdiğini belirterek, “Bilerek ve isteyerek anlamlı bu günde evlenmiş bir insana küfür ederek, demokrasiye katkıda bulunmuyorsunuz”  ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 38 Baro Başkanı Aktaş’ın istifasını istedi: